< ALTERNOSFERA anunta un nou turneu in Romania
18.02.2013

WHITIN TEMPTATION va concerta la ARTmania Festival


Concert WHITN TEMPTATION la Festivalul ARTmania

  WHITIN TEMPTATION confirma concertul din cadrul Festivalului ARTmania 2013 si este primul headliner al evenimentului. Trupa olandeza, Within Temptation, printre cele mai faimoase trupe rock din lume, celebra pentru show-urile care sunt un amestec sublim de eleganta cu o interpretare melodramatica si puternice compozitii „metal”, va urca pe scena din Sibiu, vineri 9 august.
 Fondata in 1996 de chitaristul Robert Westerholt si soprana Sharon den Adel, Within Temptation s-a facut imediat remarcata ca fiind una dintre cele mai interesante trupe de „symphonic gothic metal” din istoria muzicii ultimei decade. Ceea ce a scos cu adevarat la lumina grupul olandez a fost cel de-al doilea album, „Mother Earth”, aparut in 2000, care a atras vanzari de 2.8 milioane CD-uri si DVD-uri lansate in 48 de tari, 30 de premii Gold and Platinum, 2 premii MTV European Music Awards, 2 premii World Music Awards si multe alte semne ale unei evolutii incununate de succes.
  Turneele intensive completate de o munca de studio plina de pasiune si urmatoarele doua discuri, „The Silent Force”(2004) si „The Heart Of Everything”(2007), au marit numarul fanilor din intreaga lume si au stabilit noi standarde in zona rock-ului si metal-ului simfonic.
  Odata cu lansarea DVD-ului „Black Symphony”, care prezenta cel mai ambitios concept de live show la momentul respectiv, Within Temptation a devenit o figura legendara a scenei  internationale de symphonic metal. „Black Symphony”, un concert senzational care a avut loc pe 7 februarie 2008, a fost filmat pe Ahoy Arena, in Rotterdam, unde Within Temptation a performat in fata a 10.000 de spectatori, alaturi de Metropole Orchestra, corul clasic Pa'dam si impreuna cu invitati speciali precum Keith Caputo (Life of Agony), Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering) si George Oosthoek (Orphanage). Maretia spectacolului a fost sporita de prezenta unor performeri acrobati, de minunatele costume si a fost intensificata de jocul de lumini si efectele pirotehnice surprinzatoare.
  Cel mai recent album „The Unforgiving”, marcheaza o schimbare radicala in ceea ce priveste muzica si imaginea Within Temptation, aducand o noua perspectiva asupra universului plin de diversitate si versatilitate al trupei. Bazat pe un background muzical multilateral, LP-ul cu numarul cinci dovedeste placerea de explorare a sound-ului, rezultand intr-un material fascinant care se detaseaza de o abordarea muzicala simfonica si alterneaza teme „gothic metal” si piese cu influenta pop.
  In noiembrie 2012, Within Temptation a avut inca o aparitie live de exceptie, intr-un show extraordinar numit „Elements”, acompaniata de Il Novecentro Orchestra si o multime de artisti de exceptie, invitati special pentru a sarbatori cea de-a cincisprezecea aniversare a trupei.

 Pregatiti-va sa fiti surprinsi de performanta scenica impresionanta marca Within Temptation si sa va lasati fermecati de vocea lui Sharon, vineri 9 august, in Piata Mare din Sibiu.