< Concert AMON AMARTH la Bucuresti - 29 aprilie 2014
30.01.2014

VAMA - concert caritabil la Constanta


Vama - Concert la Constanta in Campania Music For Autism

Club DOORS din Constanta reia seria evenimentelor caritabile, "Music For Autism", dedicate copiilor afectati de autism.

  Noua etapa a campaniei "Music For Autism" 2014 va fi deschisa duminică, 9 februarie, incepand cu ora 21.30, de trupa VAMA care va concerta pe scena Clubului Doors.
  Proiectul “Music for Autism” a debutat în octombrie 2012 la iniţiativa şi cu ajutorul trupei constănţene White Nights Band. Scopul acestei campanii   este de a  aduce la cunoştiinţă provocările întâlnite zilnic de aceşti copii împreună cu familiile lor. În acelaşi timp, se doreşte sensibilizarea opiniei publice, conştientizarea şi informarea adolescenţilor despre aspectele acestor tulburări, în ideea de a înţelege că o persoană cu autism se confruntă în viaţă cu probleme legate de comunicare şi interacţiune socială, izolare şi  marginalizare. Constănţenii şi nu numai, au putut sprijini copiii afectaţi de autism prin participarea la evenimentele organizate în Club Doors. Incasările din vânzarea biletelor pentru aceste evenimente s-au  constituit  în donaţii  pentru aceştia.
  Prima ediţie a campaniei “Music for Autism” s-a desfăşurat în perioada octombrie 2012 - mai 2013 şi s-a bucurat de un success neaşteptat, datorat numărului mare de artişti deschişi către această colaborare şi publicului extrem de receptiv. Astfel, copiii autişti din Constanţa au fost sprijiniti de: White Nights Band,  Timpuri Noi, Florin Chilian,  Viţa de Vie, White Walls, Desant si Ada Milea, Berti Barbera, etc.
  Fondurile strânse în urma acestei campanii au ajutat  la crearea unei camere de stimulare senzorială  în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă  “Maria Montessori” Constanţa, care va fi inaugurată  spre sfârşitul lunii februarie. De asemenea, o parte din copii au primit  şedinţe gratuite de terapie în cadrul Asociaţiei Hipoterapia. În vara anului 2013 a avut loc evenimentul “Dincolo de Cuvinte”, la care a fost invitat actorul Denis Ştefan  pentru o reprezentaţie de dresaj al cailor. În cadrul acestui eveniment au fost arătate, prin exemple, beneficiile terapiei cu cai asupra copiilor cu dizabilităţi.
  Deoarece Campania “Music for Autism” s-a dovedit a fi de success în prima ediţie, organizatorii au decis să continue acest proiect cu scopul de a implementa noi programe pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, extinzând aceasta campanie asupra copiilor cu diverse dizabilităţi din Constanţa.
  Preţul unui bilet este de 30 de lei. Rezervări se pot face la tel. 0763 66 16 22 sau pe www.doorsclub.ro/rezervări