< Concert ALAN PARSONS la Viena
21.11.2012

Triplul album "Lumina" a fost lansat


Ilie Stepan la lansarea albumului "Lumina"

  Inconjurat de colaboratori ai proiectului STEPAN PROJECT, prieteni si fani, ILIE STEPAN a lansat ieri triplul album "Lumina", ultima parte din "Trilogia Sensului Vietii", trilogie inceputa in 1996 cu "Sensul vietii", continuata in 2001 cu "Undeva in Europa" si incheiata cu aceasta ultima realizare. “Lumina”  a apărut sub titulatura Stepan Project (Ilie Stepan, Dixie Krauser, Horea Crișovan) și conține trei CD-uri, un DVD (versiune SURROUND 5.1, o premieră în România) şi un booklet de 80 de pagini. Este un proiect fără precedent în istoria rock-ului românesc, finalizat după unsprezece ani de muncă, la care și-au adus contribuția zeci de artiști. Nu numai muzicieni, dar și pictori, fotografi, graficieni, cineaști și scriitori.

 Startul evenimentului a fost dat de Bogdan Puris (redactor muzical Radio Timisoara), dupa care Doru Ionescu (redactor TVR) a prezentat un documentar realizat de acesta pe parcursul celor 16 ani de cand a demarat "Trilogia Sensului Vietii" , fiind urmat de Marian Odangiu. Lansarea s-a incheiat cu proiectia unei parti din DVD-ul "Lumina".

 Despre "Lumina" nu pot sa va spun, deocamdata, decat ca este practic o opera muzicala unica pentru Romania si poate fi inscrisa deja in top ten-ul mondial al discurilor de studio. Sper sa revin cu o recenzie a acestui album, dar din motivele complexitatii uriase a lucrarii... va mai dura ceva timp.