< Asculta "Super Collider", o noua piesa de la MEGADETH
24.04.2013

THE 69 EYES confirma pentru Maximum Rock Festival 2013


Prima confirmare la Festivalul Maximum Rock - The 69 Eyes

 The 69 Eyes este prima trupa care confirma participarea la Festivalul Maximum Rock. Cum anuntam in urma cu cateva saptamani, Maximum Rock Festival revine in 2013 cu o editie INDOOR ce se va desfasura in perioada 25 - 26 octombrie 2013 in Turbohalle Club din Bucuresti. Scena celor doua zile de festival va fi ocupata atat de formatii straine cat si de trupe din Romania iar pe langa concerte, evenimentul va gazdui si alte activitati, inclusiv un mare targ de produse rock, unde cei prezenti isi vor putea achizitiona de la tricouri la reviste si alte accesorii rock. Pretul biletelor si abonamentelor vor fi anuntate in scurt timp si vor putea fi achizitionate online si de pe Rock4U/bilete.

 Despre The 69 Eyes:

 Una dintre cele mai fascinante formatii contemporane, The 69 Eyes, membrii trupei fiind porecliti si "Vampirii din Helsinki", a reusit sa creeze un concept muzical inedit, care isi trage seva din miscarea gotica, ai carei exponenti principali sunt grupuri ca The Cure, Sisters of Mercy, The Cult si The Mission, combinat cu referintele luate de la artisti ca Elvis Presely, Billy Idol sau The Doors, aducand astfel pe lume un "monstru" cu adevarat inedit numit "Goth'n'roll". Intemeiata in 1989 in Helsinki, de catre Jyrki 69 (voce), Archzie, Timo-Timo, Lotto si Bazie, trupa se va remarca rapid si va castiga aprecierea criticilor si a fanilor, care, la inceput, i-au comparat cu Smack si Hanoi Rocks - doua formatii cruciale pentru istoria rockului finlandez.
In 1992, tobosarul Lotto a fost inlocuit de carismaticul baterist Jussi 69, iar, de atunci, trupa a ramas in aceeasi formula.
  Fiecare dintre lansarile trupei a reusit sa ocupe pozitii fruntase atat in topurile internationale, cat si in topurile finlandeze. Remarcabil pentru The 69 Eyes este ca toate albumele acesteia au obtinut fie discul de platina, fie cel de aur, o performanta cu adevarat notabila pentru orice grup rock.
  In total, formatia a lansat 10 albume de studio, 5 materiale live/ albume-compilatie si 9 viniluri. Ultimul material de studio a aparut in 2012 si se intituleaza "X", discul cu numarul 10 al finlandezilor fiind considerat unul dintre cele mai bune albume de pana acum ale rockerilor. Turneul de promovare "X" va fi in plina desfasurare in acest an si va trece si prin Romania in aceasta toamna cu un concert in cadrul MAXIMUM ROCK FESTIVAL.

        The 69 Eyes - Line-up:
Archzie (Arto Väinö Ensio Ojajärvi) - bas, backing vocals
Bazie (Pasi Moilanen) - chitara, backing vocals
Jussi 69 (Jussi Heikki Tapio Vuori) - tobe
Jyrki 69 (Jyrki Pekka Emil Linnankivi) - voce
Timo-Timo (Timo Tapio Pitkänen) - chitara

        The 69 Eyes - Discografie de studio:
Bump 'n' Grind (1992)
Savage Garden (1995)
Wrap Your Troubles in Dreams (1997)
Wasting the Dawn (1999)
Blessed Be (2000)
Paris Kills (2002)
Devils (2004)
Angels (2007)
Back in Blood (2009)
X (2012)

 Mai jos puteti urmari videoclipul piesei "Red", o melodie de pe ultimul album The 69 Eyes, "X".