< Concerte CARGO, VITA DE VIE , PARAZITII la "Zilele Prieteniei Bergenbier"
18.06.2013

SAMAEL va concerta la Maximum Rock Festival 2013


Samael vine la Maximum Rock Festival - Bucuresti

SAMAEL va sustine un concert pentru prima data la Bucuresti in data de 25 octombrie 2013! Confirmarea participarii trupei elvetiene la MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2013 vine dupa cele 5 confirmari anterioare: THE 69 EYES, MY DYING BRIDE, LEAVES'EYES (26 octombrie) si ATROCITY, EVILE (25 octombrie).

 “Cand am inceput, motto-ul nostru era acesta: cucereste lumea prin muzica! Telul a fost mereu acela. Voiam si vrem sa fim cei mai buni, sa facem muzica agresiva si curajoasa si sa compunem cele mai al naibii de bune piese”, a declarat Vorphalack, solistul Samael, intr-un interviu.
   Samael a fost Intemeiata inca din 1988 de catre Vorphalack (voce) si Xytraguptor (tobe, clape). In acelasi an, grupul a inregistrat EP-ul "Medieval Prophecy" din fonduri proprii si a intrat in vizorul industriei muzicale.
  Primul album, "Worship Him", apare in 1991 si primeste recenzii atat de bune incat formatia obtine un contract cu prestigioasa casa de discuri Century Media Records. De aici incolo, urmeaza ascensiunea celor de la Samael, care culmineaza cu intemeierea propriului record-label, intitulat Galactical Records. Rapid, trupa devine una din preferatele industriei metal din Europa si participa la numeroase festivaluri. Desi stilul initial se modifica, Samael isi gaseste propria directie in metal si creeaza un cocktail incitant intre industrial metal, black, symphonic si electronic. Unicitatea brandului Samael de muzica este slavita de critici ca noua directie a metalului european iar trupa este deseori servita drept un exemplu de modernitate asumata. Formatia lanseaza in total 9 albume si calatoreste in toata lumea, oferind prestatii live spectaculoase.

  Samael este una dintre cele mai iubite formatii de catre romani, care i-au primit cu bratele deschise pe elvetieni de mai multe ori. 2013 aduce un nou prilej de bucurie pentru fanii trupei, care vor putea sa-si vada idolii live in cadrul editei de anul acesta a Maximum Rock Festival.  

SAMAEL - Discografie:
Worship Him (1991)
Blood Ritual (1992)
Ceremony of Opposites (1994)
Passage (1996)
Eternal (1999)
Reign of Light (2004)
Solar Soul (2007)
Above (2009)
Lux Mundi (2011)

SAMAEL - Lineup:
Vorphalack (Vorph) - voce, chitara
Xytras/Xytraguptor (Xy) - tobe programate, claviaturi, samplere
Masmiseim (Mas) - bas
Makro (Mak) - chitara

 Biletele si abonamentele se pot achizitiona deja din reteaua Eventim sau online accesand Rock4U/bilete.

IMPORTANT: Primele 100 de bilete / abonamente achizitionate participa la o extragere pentru 20 pass-uri meet & greet cu formatiile The 69 Eyes, My Dying Bride, Atrocity, Leaves' Eyes, Evile, Samael etc. Pentru aceasta cei interesati trebuie sa trimita un email la festival@maximumrock.ro (subiect: Meet and greet MRF) in care, pe langa numele complet, codul de bare al biletului si data achizitiei, trebuie sa numeasca si formatia la care doreste sa participe la meet & greet.

Organizatori: Promusic Events & Xlab Solutions
Eveniment recomandat de: Maximum Rock
Producator: Nelu Brindusan