< TARJA TURUNEN lanseaza "Victim of Ritual" - videoclip
16.07.2013

ROCK THE CITY 2013 - Lineup final


Rock The City - Bucuresti 2013 - Lineup final

Festivalul ROCK THE CITY 2013  are afis complet! Noi nume pe afisul festivalului: Goodbye to Gravity, Psychogod, White Walls, Rezident Ex, Boon si Heaven Shall Burn. Concertul Enslaved va avea loc in prima zi a festivalului

  Organizatorii festivalului Rock The City ce va avea loc in zilele de 27 si 28 iulie 2013 au anuntat lista completa a trupelor care vor sustine cate un recital si zilele in care trupele vor urca pe scena bucuresteana. Printre numele noi adaugate pe afis se regasesc trupe din Romania, Austria si Germania.

 Astfel, prima trupa din programul zilei de sambata, 27 iulie, este Goodbye to Gravity, din Romania, o formatie cu experienta indelungata pe scenele din tara si din strainatate. Seara va continua cu Boon, trupa austriaca de metal si hardrock punk, ce a fost prezenta si la editia din 2011 a festivalului. Urmeaza Rezident Ex, un supergrup format exclusiv din muzicieni de top din Romania, Germania, Franta si Australia, care il readuce pe scena pe KEMPES, fostul solist al formatiei Cargo. Tot in prima zi, pe scena vor urca norvegienii de la Enslaved, trupa care la cererea iubitorilor de progressive black metal a devenit co-headliner al serii si astfel va putea oferi un recital mai lung. Prima zi a festivalului Rock The City 2013 se va incheia cu recitalul trupei germane Heaven Shall Burn, prezenta si la editia de anul trecut, foarte apreciata de publicul roman. 

  A doua zi a festivalului Rock The City 2013 va debuta cu Psychogod, o trupa romaneasca cu un sound metal agresiv, dar in acelasi timp modern, ce imbina stiluri ca hardcore, death si black metal sau industrial. Urmeaza apoi White Walls, o trupa de progressive metal din Constanta, care si-a construit o reputatie excelenta pe piata de rock din Romania, in urma LP-ului de debut intitulat ”Mad Man Circus”, dar si a prestatiei live de exceptie.
Seara continua cu Trivium, formatie de heavy metal din Orlando, Florida (SUA), nu demult castigatoare a premiului Best Live Band oferit de prestigioasa revista Metal Hammer. Urmeaza Bullet For My Valentine, cea mai spectaculoasa trupa metalcore din lume, prezenta in premiera la Bucuresti. Dupa galezi, va fi randul headlinerilor festivalului, Rammstein, sa urce pe scena pentru a prezenta un show incendiar din toate punctele de vedere.

Nu in ultimul rand, organizatorii festivalului anunta cu regret faptul ca trupa americana Spineshank a fost nevoita sa isi anuleze intreg turneul european si nu va putea canta la aceasta editie a Rock The City.

Lineup-ul complet al editiei din acest an a festivalului Rock The City se prezinta astfel:

Sambata - 27 iulie                Duminica - 28 iulie
Goodbye to Gravity                  Psychogod
Boon                                     White Walls
Rezident Ex                            Trivium
Enslaved                                Bullet for My Valentine
Heaven Shall Burn                    Rammstein

 Rock The City 2013 este organizat de Marcel Avram si East European Events, in colaborare cu D&D East Entertainment.

 Bilete online la Rock the City se pot achizitiona direct de pe Rock4U/bilete.