< DREAM THEATER - "The Enemy Inside" - piesa noua
11.08.2013

Program DARK BOMBASTIC EVENING 5 Festival - Alba Iulia 14 - 17 august 2013


Dark Bombastic Evening 5 - Romania - Alba Iulia 2013

Cu 3 zile inainte de un nou start al Festivalului Dark Bombastic Evening, DonisArt anunta programul evenimentului ce se va desfasura la Alba Iulia in spatiile Ryma din cadrul Cetatii orasului.

 Pentru cei care au mai fost la cel putin una din editiile trecute, DBE - ul din acest an le va oferi noi evenimente dar si multa, multa muzica live, intinsa pe parcursul a 3 seri. Cei care au auzit doar in acest an de festivalul muzicii Underground din Romania ii sfatuim sa lase totul si sa dea o "geana", macar in una din zilele acestuia, pentru ca merita!

Ce vom gasi in acest an la DBE 5?
  In prima seara (14 august) vor avea loc vernisajele a 2 expozitii, de pictura si fotografie, auditie in premiera a noului album DALE COOPER QUARTET, doua proiectii de filme si alte surpize.
  Ziua a doua (15 august) demareaza cu primele concerte, in numar de 5, concerte dedicate muzicii instrumentale.
  Ziua a treia (16 august) va aduce pe scena Cetatii inca 7 trupe, trupe care vor experimenta live in fata noastra, aceasta fiind seara muzicii experimentale.
  Ziua a patra la DBE (17 august) va zdruncina Alba Iulia din temelii prin cele 8 concerte (!) metal. Startul va fi dat de trupa HERETOIR iar inchiderea serii si a festivalului va fi asigurata de nimeni altii decat irlandezii de la MOURNING BELOVETH. Tot in aceasta seara vor putea fi ascultati si cei de la ALTARS OF PLAGUES care vor prezenta si cateva piese de pe recentul lor album de studio.

  Printre concerte, expozitii si auditii muzicale, publicul va avea parte in cele 4 zile de mancare traditionala, bautura mai mult sau mai putin traditionala cu diferite grade de alcool, suveniruri si merchandise - uri DBE dar si ale trupelor participante, foc de tabara in prima seara, tiroliana, panou de catarare si multe altele care vor contribui la 4 zile de relaxare si bucurie. Nu in ultimul rand, pentru amatorii de poze si filmari la concerte, DonisArt anunta ca acestea se pot face fara restrictii!

In incheiere va prezentam "declaratia" DonisArt referitoare la DBE 5 Festival cat si programul complet, pe zile si ore al evenimentului:
  "Noi, echipa DBE, suntem si in acest an intr-un numar limitat, multi dintre noi fiind la prima experienta de acest fel, insa dornici sa fim acolo unde va fi nevoie de noi… nu suntem profesionisti, nu ne numim organizatori, ci doar voluntari carora ne place sa punem umarul neconditionat pentru ca DBE sa-si mentina acea aura atipica, inovativa, dar plina de normalitate si naturalete. De aceea ne-am bucura sa reusim sa fim la inaltime, bazandu-ne si pe rabdarea / intelegerea voastra. Nu ne dorim lucruri marete, nu ne dorim catalogari sau comparatii, indraznim sa credem doar ca putem sa facem din cele 4 zile si nopti o frumoasa rupere de cotidian, un moment in timp, de care sa ne amintim cu drag de cate ori vom pronunta DBE."

 Mai multe informatii despre DBE 5 cat si prezentari ale trupelor din lineup - ul Festivalului gasiti pe link-urile de mai jos cat si pe pagina oficiala a evenimentului.

Program DARK BOMBASTIC EVENING 5 Festival

Program Dark Bombastic Evening 5 - Alba Iulia 14 - 17 august 2013