< Concertul SABATON se muta la Turbohalle Club
15.01.2013

PRO MUSICA - 40 de ani de la primul concert


PRO MUSICA 2011
PRO MUSICA: Vasile Dolga, Grigore-Bujor Hariga, Dixie Krauser, Horea Silvio Crisovan, Ilie Stepan, Mario Florescu

   Legendarul grup timisorean PRO MUSICA sarbatoareste astazi 40 de ani de la prima aparitie pe scena. Aceasta aparitie a avut loc in Timisoara, la Liceul Pedagogic, fiind un eveniment dedicat nasterii lui Mihai Eminescu iar recitalul dat de grupul, folk la acea vreme, condus de Ilie Stepan a continut piese pe versurile marelui poet. Astfel, 15 ianuarie 1973 este data care poata fi trecuta pe un imaginar "Certificat de nastere" PRO MUSICA.  Alaturi de Ilie Stepan, in grupul timisorean au mai evoluat de-alungul anilor Dixie şi Erland Krauser, Nick Krakovski, Ştefan Inczedi, Zoltan Homoki, Ionel Tarnocszi, Richard Schoring, Cristian Podratzky, Alex Perin Boian, Erwin Şarfulea, Mişi Farkas, Doru Iosif-Titz, Doru Apreotesei, Dorin Doroftei, Adina Dimitriu, Florin Călinescu, Bujor Hariga, Vasile Dolga, Gigi Pavel, Tinel Petroşel, textierul Marian Odangiu care au facut sau interpretat muzica "Made By Pro Musica", o muzica care nu prea semana cu ce s-a mai cantat pe la noi, o muzica care a adunat si a amestecat ritmuri rock, folk, blues sau clasice intr-un tot unitar care iti "loveste" si acum in sensul bun al cuvantului urechile si mintea.

 De 20 de ani PRO MUSICA n-a mai cantat dar prin proiectul STEPAN PROJECT al lui Ilie Stepan, practic, muzica trupei a continuat sa fie auzita prin 3 albume de studio (ultimul album, "Lumina", lansat in noiembrie 2012) si cateva aparitii live in Timisoara. Si pentru ca timpul dar si fanii PRO MUSICA nu mai au rabdare si asteapta noutati despre trupa si conducatorul ei iata si o declaratie scurta a maestrului Stepan atunci cand l-am intrebat despre proiectele de viitor: "Am inceput sa lucram la devizul proiectului "PRO MUSICA 40" si in functie de bugetul pe care reusim sa-l atragem, "actionam" in consecinta. Oricum sub un anumit standard nu coboram, chiar cu "riscul" de a ramane pe piedestal, adica de a ramane doar in dictionare. Sper sa nu fie asa!".

  Proiectul "Pro Musica 40" inseamna un concert in sala de sport a Liceului Pedagogic din Timisoara, o amintire a zilei de 15 ianuarie 1973, un concert amplu in Timisoara in luna mai 2013, un nou album de studio PRO MUSICA si un turneu national. Alaturi de mentorul acestui proiect se vor afla Bujor Hariga, Lică Dolga, Dixie Krauzer, care vor cânta alături de Mario Florescu, Horia Crişovan şi Vlady Knejevici sau Doru Apreotesei.

 La multi ani de muzica adevarata, PRO MUSICA!

 tavi boangiu