< Concert EVER-FROST si CRIMENA in Question Mark Club
26.02.2014

PACO DE LUCIA ne-a parasit


Paco De Lucia - 21 decembrie 1947 - 26 februarie 2014

Celebrul chitarist spaniol PACO DE LUCIA a decedat astazi in urma unui atac de cord.

 Figura titanica a flamenco-ului si a jazz-ului mondial prin compozitii si intepretare, PACO DE LUCIA ne-a "spus" Adios! la 66 de ani, in timp ce se afla in Mexic impreuna cu familia.

 Cu o cariera inceputa inca de la varsta de 11 ani cand a castigat un concurs de interpretare a muzicii flamenco, Paco De Lucia si-a lansat primul album in 1964 cu Ricardo Modrego iar pana in 2004 ne-a imbogatit cu inca 23 de discuri de studio, albume in care au fost cooptati si numerosi instrumentisti exceptionali ca Eric Clapton, Al Di Meola, Chick Corea sau John McLaughlin.

 E greu sa mai scri ceva despre un asemenea "monstru sacru" al muzicii, sau despre o asemenea pierdere uriasa dar ... nu ne mai ramane decat sa-l pastram in memorie pentru totdeauna si sa-i respectam opera muzicala, un respect care inseamna inclusiv mediatizarea si raspandirea acesteia la cei mai mari sau mai mici ca noi, la cei care n-au avut inca sansa s-o asculte, doar asa PACO DE LUCIA VA RAMANE NEMURITOR.

tavi

P.S. In momente de acest gen realizezi ce insemna sa fi fericitul spectator al unui concert Adevarat si ma gandeam la concertul Paco De Lucia din 2007 de la Timisoara, de la Festivalul Plai ... .