< VAMA - concert caritabil la Constanta
03.02.2014

Noi trupe anuntate la Underground Metal Resistance Fest 3


UNDERGROUND METAL RESISTANCE Fest 3 - 13 - 16 martie - Question Mark Club - Bucuresti

Dupa trupele Marchosias, Fjord, Deadeye Dick si Crossbone, anuntate anterior, organizatorii editiei a treia a Festivalului UNDERGROUND METAL RESISTANCE confirma prezenta in lineup-ul evenimentului a inca 3 noi formatii: N.E.G.A.T.I.V., Walk the Abyss si Tragic. 

  N.E.G.A.T.I.V. este una dintre putinele trupe reprezentante ale stilului old school thrash metal din Romania, capabili sa ofere publicului exact esenta genului – piese nervoase si show-uri incendiare. Cu un prim material lansat la sfarsitul lui 2012 (EP selftitled), trupa isi incepe activitatea live pe 2014 cu un show in cadrul UMR FEST 3 in pozitie de headliner pe 13 martie.

  Walk the Abyss este cu siguranta una dintre cele mai exotice nume din scena locala de core. Trupa amesteca in modul cel mai brutal elemente de hardcore,deathcore si groove metal. In cuvintele lor “Walk the Abyss reprezinta calatoria rezultata din cele doua chitari in opt corzi ale trupei, sound suprapus pe bass-ul metalic ce contureaza ritmurile contrastante ale abisului.” Cu actuali membri activi in proiecte precum: First Division, Till Lungs Collapse si Days Before Disappearance, Walk The Abyss vor urca pe scena din Question Mark in ziua Urban a festivalului.

 Tragic se remarca ca fiind o trupa cu o stil diferit fata de etichetele clasice intalnite in rock metal. Trupa imbina cu success elemente de punk underground, alternative, grunge si metal cu stiluri precum stoner si psihedelic. Greu de catalogat, trupa si-a denumit sound-ul propriu ca tragic metal. Formati in anul 2006, Tragic lucreaza momentan la primul material discografic, intitulat "Paralapapisi".

  Pana in momentul de fata au mai fost anuntate patru trupe: Marchosias, Fjord, Deadeye Dick si Crossbone. In fiecare duminica, Radio Lynx va avea ca invitati in cadrul emisiunii Heavy Hour de la ora 22:00, trupe din cadrul festivalului.

 Incepand cu ziua de marti, 4 februarie, publicul va putea achizitiona abonamente pentru festival din Question Mark la pretul de 45 de Ron. Mentionam ca numarul lor este limitat. In rest, accesul se va face dupa cum urmeaza:
 - Warm Up, 13 martie – 10 Ron - N.E.G.A.T.I.V., Crossbone
 - Chaos, 14 martie – 15 Ron - Marchosias
 - Urban, 15 martie – 15 Ron – Deadeye Dick, Walk the Abyss
 - Dream, 16 martie – 15 Ron – Tragic, Fjord
  Underground Metal Resistance a luat nastere cu un scop bine definit de la bun inceput – festivalul isi propune sa sustina cele mai interesante nume din randul trupelor autohtone underground si de a sublinia ideea ca trupele romanesti merita toata atentia publicului. Astfel, festivalul este o sarbatoare a scenei romanesti, o intalnire speciala intre trupe si fani.