< Concert TARJA TURUNEN in Romania - Bucuresti - Sala Palatului
22.06.2014

JETHRO TULL la Bucuresti sau muzica din trecut prezenta si in viitor


Concert JETHRO TULL - Bucuresti - Sala Palatului

JETHRO TULL in frunte cu IAN ANDERSON au mai aratat inca o data celor care inca nu stiau, ca muzica din trecut este mai prezenta ca niciodata iar in viitor va fi in mod sigur la fel de prezenta. Cu alte cuvinte un nou show de exceptie, marca JT, s-a derulat la Sala Palatului.

 Nelinistitul Ian Anderson (Jethro Tull) le-a oferit fanilor pe 20 iunie 2014 un concert de neuitat la Sala Palatului din Bucuresti, in care a combinat cum numai el stie mai bine flautul cu muzica rock, jazz, blues si folk! Concertul din Bucuresti a fost cel de-al patrulea concert al englezilor in Romania. Fanii au putut asculta cele mai bune si mai cunoscute piese Jethro Tull, dar si piese de pe cel mai recent album al lui Anderson, "Homo Erraticus".
  Concertul a demarat cu piesa “Living in the Past” si cu un Ian Anderson magnetic, excentric si neobosit, intovarasit de flautul sau fermecat care l-a facut celebru pe tot mapamondul! Mister Tull a aratat o energie fantastica in care calitatile interpretative unice au fost asezonate cu miscarile de scena tipice pentru britanic.
   Playlistul a fost ales din intreaga istorie a trupei botezate dupa marele inventator si pionier al agriculturii, piesele fiind shimbate si adaptate pentru varianta de concert. Cele mai bune momente au fost solo-urile de flaut si momentele in care flautul isi facea aparitia si invingea zgomotoasele accente rock!
   La un moment dat, Mister Tull si-a prezentat si colegii de scena, fiecare beneficiind de cate un scurt moment de maiestrie. Florian Opahle (chitara solo), John O'Hara (claviaturi, voce), David Goodier (chitara bas), Scott Hammond (tobe, percutie) au fost cei care au completat show-ul magnific al lui Ian Anderson de la Bucuresti!

     Anderson a demonstrat fanilor ca este la fel de tanar in spirit dar si fizic si ca nu e nici pe departe  "too old to Rock 'n' Roll", ba dimpotriva - a dansat si a impresionat fanii cu celebrele sale miscari pe tot parcursul show-ului, uimind spectatorii prin prezenta sa scenica de-a dreptul extraordinara! Desigur, nu a lipsit nici binecunoscutul stat intr-un picior in timp ce canta la flaut, artistul aratand o conditie fizica excelenta. A impresionat prin solo-uri magice de flaut dar si prin timbrul vocii care  ramane inconfundabil si dupa ceva zeci de ani. Energia, muzica, versurile alese cu grija dar si maiestria interpretarii lor i-au facut pe fani sa aplaude frenetic dupa fiecare piesa, la sfarsit acestia cerand bis minute in sir. Mister Tull s-a lasat putin asteptat, trimitandu-i inainte pe colegii de trupa, acestia aparand pe scena unul cate unul, din intuneric, dupa care a aparut si Anderson, incheind in forta show-ul, cu cea mai asteptata piesa a serii: „Locomotive Breath”!
  Prea multe cuvinte nu mai sunt de spus atunci cand vorbesti despre un geniu al muzicii asa cum este Anderson astfel ca incheiem cu setlist-ul acestui concert memorabil.

   IAN ANDERSON & JETHRO TULL - Bucuresti - Sala Palatului - setlist: 

01 Living in the Past
02 With You There to Help Me
03 Nothing is Easy
04 Mother Goose
05 Doggerland
06 Enter the Uninvited
07 Thick as a Brick
08 Sweet Dream
09 Bourée
10 Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die
11 Songs from the Wood
12 Farm on the Freeway
13 My God
14 Budapest
15 Aqualung
16 Locomotive Breath (bis)

    Concertul „Jethro Tull's IAN ANDERSON plays the best of JETHRO TULL" a fost organizat de Project Events.