< Program ROCK IN PARC Festival 2014 - Etapa II
14.04.2014

IAN ANDERSON - "Homo Erraticus"


Ian Anderson - "Homo Erraticus"

"HOMO ERRATICUS", noul album solo al super muzicianului IAN ANDERSON a fost lansat astazi prin Kscope Records.

 Gerald Bostock, personajul favorit al lui Anderson, revine in atentie de data aceasta cu pareri si vorbe de duh referitoare la traiul de zi cu zi dar face si profetii de viitor pentru ca, deh, deja Bostock a ajuns la varsta maturitatii.. . Pentru cei care fac cunostinta cu Gerald Bostock doar acum, trebuie sa le spunem ca acest personaj fictiv s-a nascut in 1972, odata cu aparitia super albumului Jethro Tull, "Thick As A Brick", un copil minune la acea vreme. Dupa 40 de ani, fanii curiosi au intrebat ce s-a intamplat cu Bostock, iar ca raspuns pentru acestia, Ian Anderson a lansat in 2012 albumul "Thick As A Brick 2". Dar iata ca si noul album "Homo Erraticus" este in stransa legatura cu acest personaj. Noul material marcheaza intoarcerea lui Gerald, artistul scriind albumul dupa ce a citit un manuscris nepublicat al istoriculului amator Ernest T. Parritt (1865 - 1928). Am putea spune chiar ca noul album a fost scris de alter ego-ul artistului - Gerald Bostock, creierul fictiv din spatele albumului „Thick As A Brick” si „Thick As A Brick II”. Intrebat despre revenirea lui Gerald, Anderson spune: „El poate avea propriile sale idei si convingeri, poate spune lucruri pe care eu nu le-as spune, poate exprima lucruri care nu ma reprezinta pe mine.

 Revenind la noua lucrare Ian Anderson, "Homo Erraticus, aceasta este un album concept, contine 15 piese structurate in 3 parti si este un album specific lui Anderson, cu piese captivante si versuri pline de spirit, tipice umorului britanic. Unul din cele mai interesante lucruri ale albumului ar fi ca acesta contine fragmente din propriile convingeri ale lui Anderson si aspecte ale personalitatii sale, nefiind insa o autobiografie. „Ganditi-va la cei mai cunoscuti autori de carti sau artisti. Nu cred ca Quentin Tarantino este la fel de violent in viata reala precum sunt filmele sale. Asta e un lucru ciudat in muzica rock: oamenii cred ca muzica reprezinta inima persoanei care canta. Nu este asa. Noi cream personaje” spunea Anderson despre gresita presupunere. Despre muzicalitatea pieselor nu prea sunt cuvinte, in sensul bun al expresiei. Menestrelul Anderson isi face treaba cum nu se poate mai bine, imbinand instrumentele clasice si cele electrice in acelasi mod unic care i-a adus faima. Sound-ul Jethro Tull se regaseste de aceasta data chiar la nivelul anilor '70! Pe scurt, "Homo Erraticus" este un album remarcabil care iese cu mult in fata celorlate discuri aparute in ultima vreme, este o piatra pretioasa printre carbunii de zi cu zi.

IAN ANDERSON - "Homo Erraticus" - Tracklist
     Part One: Chronicles
01. Doggerland
02. Heavy Metals
03. Enter The Uninvited
04. Puer Ferox Adventus
05. Meliora Sequamur
06. The Turnpike Inn
07. The Engineer
08. The Pax Britannica

     Part Two: Prophecies
09. Tripudium Ad Bellum
10. After These Wars
11. New Blood, Old Veins

     Part Three: Revelations
12. In For A Pound
13. The Browning Of The Green
14. Per Errationes Ad Astra
15. Cold Dead Reckoning 

Muzicienii care si-au adus contributia la realizarea albumului "Homo Erraticus" sunt:
Ian Anderson - voce, flaut, chitara acustica
Florian Opahle - chitara electrica
John O'Hara - piano, orga, sintetizator, acordion
David Goodier - bass
Scott Hammond - tobe, percutie
Ryan O'Donnell - voce secundara 

 Si nu voi incheia aceasta prezentare pana nu va readuc aminte ca pe 20 iunie 2014, Ian Anderson impreuna cu Jethro Tull ajunge la Bucuresti intr-un super concert la Sala Palatului al carui set-list va cuprinde hituri ale trupei britanice dar si piese de pe cel mai recent album al muzicianului, "Homo Erraticus". Evenimentul este organizat de Project Events iar biletele pot fi gasite in toata reteaua BILETOO, la Magazinul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul, Librarium si Eminescu, magazinele Flanco, Muzica si Diverta, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor si magazinul BiletFan - Statia de metrou Unirii 1 sau online pe Rock4U/bilete. Mai jos puteti urmari invitatia lui Ian Anderson la concert.

tavi