< O noua editie ROCK IN PARC Festival in 2015
20.02.2015

EUROPE confirma concertul din Bucuresti


EUROPE - Concert la Bucuresti - Arenele Romane - 11 iunie 2015

 Una din cele mai importante trupe rock din Suedia, EUROPE, confirma concertul de la Bucuresti care trebuia sa se desfasoare pe 17 noiembrie 2014 la Sala Palatului dar la o noua data (11 iunie 2015) si o noua locatie (Arenele Romane)

 Concertul, care initial ar fi trebuit sa se desfasoare in luna noiembrie la Sala Palatului, a fost reprogramat din cauza unor modificari ce au intervenit in planul turneului pe care il desfasurau artistii in acel moment. Ziua de 11 iunie, noua data de desfasurare a concertului, aduce si schimbari asupra locatiei, fapt ce va reprezenta, fara doar si poate, un avantaj major pentru iubitorii muzicii rock.  Concertul se va desfasura la Arenele Romane, cea mai cunoscuta locatie a muzicii rock, a carei capacitate le permite organizatorilor sa puna in vanzare bilete la preturi accesibile. Astfel, toti cei interesati isi vor putea procura biletele la preturi variabile, in functie de amplasament, dupa cum urmeaza: VIP - 175 lei, Cat.I - 135 lei, Cat.II - 95 lei. Biletele au fost puse in vanzare si sunt disponibile online AICI .
  IMPORTANT! Toti clientii care si-au pastrat biletele achizitionate pentru concertul Europe din luna noiembrie, vor beneficia de locuri in zona VIP a noii locatii.
  In afara noilor piese, publicul din Romania va putea asculta ”The Final Countdown”, ”Rock the Night” sau ”Carrie”, celebrele melodii care au cucerit audienta din intreaga lume. In Romania, cel mai popular album lansat de Europe este "The final countdown" aparut in anul  1986 si a vandut aproximativ 4 milioane de exemplare numai in SUA. In cei peste 30 de ani de la debut trupa s-a remarcat la nivel international prin numeroase hit-uri ce au inregistrat vanzari insemnate si au atras dupa sine distinctii si premii muzicale foarte importante.
   Europe este una dintre trupele de succes, cu peste 25 de milioane de albume vandute. Succesul trupei a fost marcat  in anul 1986 de piesa The Final Countdown, clasata pe primul loc in 26 de tari. Ea a devenit hit international și a fost piesa care a dat si numele albumului. In 1992, dupa 10 ani de activitate, trupa a decis sa se destrame, iar membrii sai Joey Tempest, John Norum si Kee Marcello au lansat albume solo. In 2000, in cadrul unui eveniment select, administratia din Stockholm i-a solicitat pentru sustinerea unui concert, iar in octombrie 2003 trupa s-a reunit in mod oficial, lansand albumul „Start from the Dark“, vandut in peste 900.000 de exemplare.
  Noile albume „Secret Society“, „Last Look of Eden“ si „Bag of Bones“ produse in ultimii ani, i-au adus din nou in atentia fanilor si in concerte pe marile scene ale lumii. In 2013, Europe a marcat aniversarea a 30 de ani de activitate prin lansarea unui DVD cu un concert remarcabil sustinut in Suedia. Aventura continua cu un nou album! In luna martie a acestui an, suedezii vor lansa cel de-al zecelea album, intitulat ”War of Kings”, titlu ce poarta numele single-ului intrat deja in playlist-urile posturilor de radio din Suedia, Franta, Marea Britanie si S.U.A si al carui videoclip poate fi urmarit mai jos.

 Componenta EUROPE
Joey Tempest - voce
John Norum - chitara
John Levén - bass
Mic Michaeli - clape
Ian Haugland - tobe, percutie

  Discografie EUROPE
Europe - (1983)
Wings of Tomorrow (1984)
The Final Countdown (1986)
Out of This World (1988)
Prisoners in Paradise (1991)
Start from the Dark (2004)
Secret Society (2006)
Last Look at Eden (2009)
Bag of Bones (2012)