< IAN ANDERSON - "Homo Erraticus"
14.04.2014

ELVENKING - Prima trupa confirmata la MAXIMUM ROCK Festival 2014


ELVENKING la Maximum Rock Festival 2014

Prima formatie confirmata la editia 2014 a Festivalului MAXIMUM ROCK este ELVENKING din Italia.

  Dupa ce anul trecut pe scenele Maximum Rock Festival au evoluat trupe ca My Dying Bride, Samael, The 69 Eyes, Leaves' Eyes, Atrocity, White Walls, Dirty Shirt, Goodbye to Gravity, God - The Barbarian Horde, Psycho Symphony, Abigail si Vespera, editia din 2014 revine cu noi nume, primul dintre acestea fiind trupa Elvenking.

  Elvenking este considerata una dintre cele mai importante si reprezentative trupe europene de metal. Grupul amesteca diferite influente din zona folk, power, simfonic si chiar si niste metal alternativ. Scopul Elvenking a fost de la inceput, dupa cum declara chiar membri formatiei, sa creeze o fuziune exceptionala intre melancolia si melodicitatea folkului si duritatea power-metalului, adaugandu-le acestora niste "hook-uri" pop. Important de remarcat este ca in ciuda predilectiei pentru folk, formatia nu se sfieste sa incorporeze sound-uri foarte moderne, din zona metalului alternativ. In plus, numarul mare de turnee sustinute dovedeste ca formatia a reusit ce si-a propus, construind un adevarat cult si castigand o multime de fani.

  In prezent trupa se pregateste sa lanseze un nou disc de studio, intitulat "The Pagan Manifesto", pe data de 9 mai 2014, via AMF Records, o casa importanta de discuri din Germania, reprezentativa pentru scena metal. Pana acum, trupa a lansat 7 albume foarte bine primite de critica. Acestea au pus baza unui fenomen cult pentru adeptii genului folk metal, care au regasit in Elvenking o formatie - emblema a genului, cu un look creativ, un sound unic si o prezenta scenica energica si plina de poveste.

Elvenking este formata din Damna (voce), Aydan (chitara), Rafahel (chitara), Jakob (bass), Lethien (vioara), Symohn (tobe).

Discografie de studio Elvenking:

- Heathenreel (2001)
- Wyrd (2004)
- The Winter Wake (2006)
- The Scythe (2007)
- Two Tragedy Poets (...And a Caravan of Weird Figures) (2008)
- Red Silent Tides (2010)
- Era (2012)
- The Pagan Manifesto (2014)

 In perioada care urmeaza organizatorii MAXIMUM ROCK Festival vor face noi anunturi legate de line-up-ul evenimentului, line-up care va fi masura asteptarilor fanilor. Festivalul Maximum Rock va avea loc in zilele de 24 si 25 octombrie 2014.