< DEPECHE MODE - numele si data lansarii noului album
25.01.2013

ELECTRIC ORANGE la Dark Bombastic Evening 2013


Concert ELECTRIC ORANGE la DBE 5 Festival - 15 august 2013

 ELECTRIC ORANGE va evolua pe scena Festivalulului Dark Bombastic Evening 5 in prima seara, 15 august 2013, seara dedicata muzicii instrumentale. Trupa este de origine germana si face parte din categoria muzicii experimentale cu influente psihedelice si progresive inscriinduse in asa zisul krautrock german. Krautrock-ul, pentru cei care nu stiu, este numele generic dat miscarii muzicale a trupelor germane de rock experimental din anii '60 - '70, miscare care nu putea ocoli Germania.

 Revenind la invitatii din prima zi a DBE 5, Electric Orange a pornit la drum in 1992 cu cei doi "Dirk", Dirk Jan Müller (clape) si Dirk Bittner (chitara) care s-au "plimbat"  prin rock-ul progresiv, psihedelic si chiar au "cochetat" cu muzica house si techno. La aceasta ora, ascultand piesele ultimului disc de studio, "XX", se pare ca trupa s-a decis sa ramana in zona muzicii experimentale si psihedelice cu ritmuri obsedante gen Can sau Kraftwerk din care nu lipsesc influentele electronice a la Tangerine Dream.

   Componenta Electric Orange:
Dirk Jan Müller (clape)
Dirk Bittner (chitara)
Tom Rückwald (bass)
Georg Monheim (tobe)

 Concluzia, DonisArt, organizatorul DBE 5, ne propune o nou trupa din underground-ul european mai mult decat interesanta. Mai jos puteti citi informatii si despre primele confirmari la Dark Bombastic Evening, SOLEFALD si AND ALSO THE TREES.