< ROCK IN PARC Festival 2014 - Anunt important
07.11.2013

Concert PETER GABRIEL in 2014 la Bucuresti - Romexpo


Concert PETER GABRIEL la Bucuresti - Romexpo - 8 mai 2014

PETER GABRIEL continua si in 2014 turneul "Back To Front" si va ajunge pentru prima data in Romania cu un concert la Bucuresti in data de 08 mai 2014 la Pavilionul Central de la Romexpo!

 Turneul “Back to Front” ce marchează 25 de ani de la apariția celebrului material “So”, semnat de Peter Gabriel va ajunge anul viitor și în România.  Martor ocular la concertul din Belgrad de luna trecuta al lui Peter Gabriel, va pot spune din start ca acest concert este unul deosebit, un concert de 3 ore absolut magice (Vezi cronica, galerie foto concert Peter Gabriel la Belgrad )!
 Nominalizat in aceasta toamna pentru includerea în The Rock and Roll Hall of Fame, Peter Gabriel este unul dintre artiștii internaționali a căror carieră impresionează prin longevitate, inovație. Cu 6 statuete Grammy, 3 Brit Awards și alte 13 trofee MTV Video Music Awards, Peter Gabriel este unul dintre cei mai influenți artiști din industria muzicală internațională, fiind recunoscut ca atare și în cadrul BMI London Awards, odată cu acordarea premiului BMI Icon pentru întreaga activitate.
  Membru fondator al trupei Genesis, Peter Gabriel s-a remarcat odată cu primele concerte ale trupei, devenind tot mai cunoscut datorită costumațiilor nonconformiste și a poveștilor improvizate înaintea fiecărei piese din setlist. După opt ani petrecuți alături de membrii Genesis, Peter s-a hotărât să-și continue drumul în muzică pe cont propriu, decizie ce avea să-i aducă un succes nebănuit. Dacă primele patru albume lansate după despărțirea de trupă l-au ajutat să-și definească traiectoria muzicală, cel de-al cincilea material, intitulat “So”, a fost cel care i-a adus succesul internațional.
  Răsplătit cu nenumărate discuri de platină, atât în Statele Unite, cât și pe continentul european, albumul “So” a fost privit ca o adevărată revelație încă din primele zile de la apariție, ajungând pe prima poziție în UK Album Chart și pe locul al doilea în Billboard 200 US. “Sledgehammer”, “Big Time”, “In Your Eyes” și “Don’t Give Up”, un duet emoționant cu Kate Bush, sunt doar câteva dintre hit-urile care au urcat rapid în clasamentele internaționale. Pasiunea pentru animații și efecte speciale a devenit treptat una dintre caracteristicile carierei sale. Însă, dincolo de viziunile artistice inovatoare în materie de grafică, Peter Gabriel este un muzician complex, interpret și compozitor ce și-a pus amprenta de-a lungul carierei solo pe nu mai puțin de 9 albume de studio, 3 albume live, 4 soundtrack-uri și alte 4 compilații, plus peste 35 de single-uri.
 În toamna anului trecut, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări de la apariția albumului “So”, Peter Gabriel a decis să remasterizeze piesele incluse inițial pe celebrul album, lansând o ediție specială, disponibilă în trei formate: CD simplu; Set ce include atât albumul “So”, cât și două alte CD-uri “Live in Athens 1987″, nepromovate până acum; Deluxe Box, în ediție limitată, care conține în plus materialul “So DNA” ce ilustrează mai multe etape din procesul de creație și înregistrare a albumului. Lansare a fost urmată de turneu mondial “Back to Front”, ce va continua și în 2014. Se pare că aceasta va fi ultimul turneu al artistului din perioada imediat următoare, Peter Gabriel anunțându-și deja intenția de a lua o pauză de la carieră pentru a se putea dedica în totalitate vieții de familie.

 Biletele la concertul PETER GABRIEL sunt disponibile online pe myticket.ro si în rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu, precum si la casa de bilete a Sălii Palatului la preturi cuprinse intre 165 si 495 lei.

tavi