< ROCK IN PARC Festival 2014 - Trupele care intra in a doua preselectie
25.03.2014

Concert JETHRO TULL in Romania - Bucuresti iunie 2014


JETHRO TULL - Concert la Bucuresti - Sala Palatului - 20 iunie 2014

Concert JETHRO TULL in Romania. Legendara trupa Jethro Tull, impreuna cu liderul ei, IAN ANDERSON, revine cu un nou concert la Bucuresti in luna iunie!

 Jethro Tull va reveni in Romania in aceasta vara, dupa concertele pe care le va sustine in Anglia si Cehia. Trupa britanica va promova cu ocazia acestui turneu, cel mai nou album al lui Ian Anderson, " Homo Erraticus", disc lansat in acest an. Pe langa piesele noi, in set list-ul concertului nu vor lipsi si melodiile care au facut din Jethro Tull una din trupele fanion a muzicii rock britanice si mondiale. Concertul lui Ian Anderson & Co va avea loc pe 20 iunie la Sala Palatului din Bucuresti si este organizat de Project Events!

 Jethro Tull, trupa formata in anul 1967 in orasul Blackpool, Anglia, a fost un fenomen unic in istoria muzicii. Conceputa ca o trupa de blues psihedelic, muzica Jethro Tull a fost intotdeauna un complex care cuprinde mai multe stiluri, inclusiv blues, jazz, folk, medieval, clasic, hard rock alaturi de influente ale muzicii electronice. Muzica lor isi are radacinile in blues-ul britanic al anilor '60 si este marcata de o tonalitate vocala iesita din comun, careia i-a fost adaugat sound-ul flautului. Initial formatia presta un blues rock experimentat, insa ulterior au inclus si elemente de rock clasic, folk, jazz sau art rock. Dintre formatiile contemporane cu ei, numai Yes au succese comparabile cu Jethro Tull, cei de la Yes avand insa multe schimbari in componenta formatiei si in stilul muzicii, in timp ce Jethro Tull a fost remarcabil de stabila pana in anii '90. In prezent trupa este formata din: Ian Anderson (flaut, voce, chitara acustica), Florian Opahle (chitara electrica), Scott Hammond (tobe), John O’Hara (keyboards), David Goodier (bass), la care se adauga ajutorul lui Ryan O’Donnell, in domeniul vocal si teatral.

     Ian Anderson, geniul din spatele legendei
  Cunoscut ca omul care a introdus flautul in muzica rock, Ian Anderson este fara indoiala „creierul” din spatele a tot ce a creat Jethro Tull. Condusi de cantaretul, flautistul, chitaristul si compozitorul Ian Anderson, Jethro Tull si-a creat singura drumul in muzica, intr-o mare masura datorita inteligentei extraordinare a lui Ian, revolutionand foarte mult limbajul muzical al epocii. De-a lungul lungii cariere, Ian Anderson si Jethro Tull au lansat 30 de albume, vanzand peste 60 de milioane de copii in toata lumea.

  Dupa 3000 de concerte in zeci de tari, Jethro Tull au ramas aceiasi artisti care au reusit sa scrie istorie printr-o exprimare absolut unica in peisajul muzical! Amestecul lor de hard rock, folk, blues si versuri profunde dar si ironia ideilor si imbinarea de o perfectiune rara intre vers si expresie muzicala le-a adus 11 discuri de aur si 4 de platina. „Aqualung”, „Thick as a Brick”, „Locomotive Breath”, „Too Old to Rock’n’Roll“, „Too Young to Die“ sunt doar cateva din piesele care au facut istorie si pe care fanii trupei le vor putea asculta pe 20 iunie in capitala.

  Biletele pentru concertul Jethro Tull au intrat in vanzare incepand cu data de 25 martie in toata reteaua BILETOO, la Magazinul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Muzica si Diverta, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor si magazinul BiletFan - Statia de metrou Unirii 1. Lista magazinelor din alte orase ale tarii se gaseste aici. Cei ce doresc sa comande biletele online o pot face de pe: BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, BILETE.ro, EVENTIM.ro sau MYTICKET.ro.

Preturile biletelor la concertul Jethro Tull sunt urmatoarele:
- 250 lei (categoria VIP)
- 200 lei (categoria 1)
- 150 lei (categoria 2)
- 100 lei (categoria 3)
-   50 lei (categoria 4)

   Concertul JETHRO TULL va avea loc la Sala Palatului din Bucuresti pe 20 iunie 2014 incepand cu ora 20.00 si este organizat de Project Events.