< ROCK IN PARC - Program festival si reguli de acces
14.06.2013

Concert EVILE la Maximum Rock Festival


EVILE - Concert la Bucuresti la Maximum Rock Festival

 EVILE, pentru prima data la Bucuresti in 25 octombrie, la Maximum Rock Festival 2013, alaturi de ATROCITY.

 O "definitie" potrivita pentru grupul britanic EVILE a fost data de revista "Kerrang!" inca din 2007, atunci cand trupa isi lansa primul disc de studio: "Evile poarta pe umeri intreaga povara a revolutionarii thrash-metalului si reprezinta una dintre cele mai semnficative formatii tinere adepte ale genului", si au avut dreptate.

 Englezii de la EVILE au acel "je ne sais quoi" care ii face speciali. Virtuozitatea muzicala, compozitiile exceptionale si sound-ul dur, dar melodios transforma formatia din Huddersfield intr-o purtatoare a tortei thrash-ului.
  Intemeiata in 2004 de catre Matt Drake (voce/chitara), Ben Carter (tobe), Ol Drake (chitara) si Mike Alexander (bas), Evile a pornit ca un cover band Metallica. Ulterior, trupa a renuntat la acest proiect si a inceput sa inregistreze material original. Numele formatiei trebuia sa fie initial Exile, dar fiind foarte multe trupe cu aceasta denumire, baietii au schimbat "x"-ul in "v" si au obtinut "Evile".
  Primul album, intitulat "Enter the Grave" a obtinut numai recenzii pozitive iar fanii thrash-ului erau in al noualea cer. In sfarsit o trupa tanara avea curajul sa abordeze acest gen! Evile si-a continuat cu succes cariera, plecand in turneu, vanzand discuri si castigand o baza solida de fani. In octombrie 2009, la scurt timp dupa lansarea albumului "Infected Nations", basistul Mike Alexander a murit din cauza unei embolii pulmonare. Formatia a fost profund afectata de pierderea instrumentistului si bunului sau prieten. Acesta a fost inlocuit de Joel Graham iar trupa si-a continuat ascensiunea, nelasand tragedia sa compromita o cariera care promitea sa devina mareata. Urmeaza doua alte albume de succes, "Five Serpent's Teeth" (2011) si recentul "Skull" aparut pe 27 mai 2013.
  Ultimul material este si prilejul perfect pentru ca trupa sa plece la drum, ceea ce reprezinta o veste buna pentru publicul autohton, care va avea ocazia sa vada Evile live in Romania, la Bucuresti, in cadrul Maximum Rock Festival. 

          EVILE - Discografie:
Enter the Grave - 2007
Infected Nations - 2009
Five Serpent's Teeth - 2011
Skull - 2013

           EVILE - Line-up:
Matt Drake - chitara/voce
Ol Drake - chitara
Ben Carter - tobe
Joel Graham - bas

 Biletele si abonamentele se pot achizitiona deja din reteaua Eventim sau online de pe Rock4U/bilete.

Organizatori: Promusic Events & Xlab Solutions
Eveniment recomandat de: Maximum Rock
Producator: Nelu Brindusan