< Concert STING la Bucuresti - setlist si reguli de acces
02.08.2013

Concert EMPYRIUM la Brasov


Concert EMPYRIUM - Brasov - Centrul Cultural Reduta

 Concert de zile mari la Brasov, EMPYRIUM!

 Rara la vedere la propriu si figurat, trupa germana EMPYRIUM va vizita Romania si Brasovul in data de 24 noiembrie 2013 pentru o aparitie live mai mult decat surprinzatoare, daca tinem cont ca programul pentru aceasta toamna al lui Schwadorf & Co cuprinde nu mai putin de ... 2 concerte, Berlin ( 22 noiembrie) si Brasov.

 Adepta a genului folk (neo folk, dark folk), Empyrium a fost intemeiata de Markus Stock pe care il gasiti sub pseudonimul Ulf Theodor Schwadorf si Andreas Bach in 1994. In 1996 cei doi au debutat cu albumul "A Wintersunset...". Proiectul nu i-a lasat deloc indiferenti pe fanii genului, astfel ca urmatoarele doua discuri de studio, "Songs of Moors and Misty Fields" si "Where at Night the Wood Grouse Plays" ajung rapid pe piata, compozitiile acestora devenind modele pentru trupele care incepeau sa abordeze acest stil muzical. Si pentru ca tot ce-i frumos ... se termina repede, in 2002 Schwadorf decide sa puna capat activitatii Empyrium, nu inainte de a lansa un ultim album, intitulat "Weiland".

 Comeback-ul Empyrium devine oficial in septembrie 2010, cand prin noua casa de discuri a trupei, Prophecy Productions, se face anuntul de reuniune, alaturi de Schwadorf fiind de aceasta data Thomas Helm.

 Concertul Empyrium de la Brasov, organizat de DonisArt, va avea loc la Centrul Cultural Reduta in data de 24 noiembrie 2013 si este un eveniment care, pentru cei care vor fi acolo, va deveni cu siguranta o amintire pretioasa si prin muzicienii care vor colabora la acest live: Neige (Alcest), Eviga (Dornenreich), Fursy Teyssier (Les Discrets), Aline Deinert (Neun Welten) si Christoph Kutzer (Remember Twilight).