< Concert DREAM THEATER la Viena - Galerie foto si setlist
28.01.2014

Concert AMON AMARTH la Bucuresti - 29 aprilie 2014


Concert AMON AMARTH la Bucuresti - Arenele Romane - 29 aprilie 2014

AMON AMARTH revine la Bucuresti in 29 aprilie 2014 cu un nou concert la Arenele Romane! 

  Dupa prima aparitie in Romania din noiembrie 2011, cand trupa suedeza si-a prezentat fanilor din tara noastra albumul "Surtur Rising", Amon Amarth ne "calca" din nou pentru a-si promova ultimul disc, "Deceiver of the Gods", lansat anul trecut. "Deceiver of the Gods" Tour 2014 continua concertele de lansare a ultimului album incepute in toamna anului trecut. Organizatorii evenimentului sunt Promusic Events si Maximum Rock Magazin (producator Nelu Brindusan).

  Amon Amarth, promotoare a stilului death-metal melodic, a fost infiintata in 1992 in Tumba, Suedia si, de atunci nu a facut altceva decat sa trezeasca "zeii" prin forta compozitiilor ei. Complexe dar fara sa sacrifice brutalitatea pura a genului, melodiile Amon Amarth s-au remarcat rapid in comunitatea metal. Numele trupei este inspirat de operele scriitorului J.R.R. Tolkien si se refera la vulcanul diabolic in inima caruia a fost forjat Inelul din seria de romane "Stapanul Inelelor". In scurt timp, trupa a atras atentia publicatiilor de specialitate, care s-au grabit sa numeasca grupul suedez o "revelatie".

  Albumul de debut al acestor vikingi furiosi si cruzi din indepartatul nord, "Once Sent from the Golden Hall", este un 'indrumar' de metal si contine asa de multe riffuri tari si atat de multe melodii memorabile incat poate fi cu usurinta numit o revelatie", scria Metal Hammer. Dupa acest prim disc lansat in 1998, au mai urmat alte 8 materiale discografice. "Versus the World", cel de-a patrulea album, s-a clasat in topul "Celor mai bune 500 de albume rock si metal ale tuturor timpurilor", creat de prestigioasa publicatie Rock Hard Magazine. "With Oden on Our Side", materialul cu numarul 6, s-a clasat in Top Billboard pe locul 15 si a reprezentat confirmarea statutului de super-trupa de catre cele mai avizate autoritati muzicale. La fel s-a intamplat si cu follow-up-ul, "Twilight of the Thunder God", care a obtinut la randul sau recunoasterea Billboard. Cel mai recent album al trupei, "Deceiver of the Gods", lansat pe 25 iunie 2013, s-a clasat pe locul 9 in Canadian Albums Chart si a beneficiat de o primire minunata din partea criticilor si a fanilor. Reviste precum Loudwire, Metal Hammer, Decibel Magazine si Revolver au dat note maxime discului si l-au numit unul dintre materialele anului.

 Daca in 2011 Amon Amarth au fost insotiti pe scena de cei de la Septicflesh si As I Lay Dying, in acest an acestia vor avea alti invitati care vor fi anuntati in curand.

   Biletele la concertul AMON AMARTH se pot achizitiona online de pe Eventim si in functie de data cumpararii, au urmatoarele preturi:
 -  78 lei - pentru primele 100 bucati
 -  87 lei - pentru urmatoarele bilete, pana la data de 31 martie 2014
 -  95 lei - in perioada 01 - 28 aprilie 2014
 - 110 lei - pentru biletele achizitionate in ziua concertului, la intrarea in locatia evenimentului.

 Mai jos ii puteti urmari pe Amon Amarth cu prestatia live, integrala, de anul trecut de la Festivalul Rock Am Ring din Germania.