< Concert LEPROUS la Bucuresti in Silver Church Club
06.03.2013

Chitaristul ALVIN LEE ne-a parasit


Alvin Lee

 ALVIN LEE, unul din membrii fondatori ai grupului TEN YEARS AFTER, ne - a parasit. La 68 de ani, dupa o operatie chirurgicala de rutina, conform declaratiei familiei acestuia, Lee se alatura lui Garry Moore si John Lord, lasand posteritatii o creatie impresionanta ce cuprinde 11 discuri de studio cu trupa Ten Years After si 14 albume solo, ultimul iesind pe piata in 2012 si intitulat "Still On The Road To Freedom".

 Nascut in 19 decembrie 1944 in Notthingham, Marea Britanie, Lee incepe sa cante la chitara la 13 ani iar la 16 ani, impreuna cu pritenul sau si mai apoi vestitul bass-ist Leo Lyons, pun bazele unei trupe care, peste 6 ani, devine Ten Years After. In 1969, Lee  urca pe scena legendarului Festival Woodstock, festival care a devenit rampa de lansare a grupului in urma enormului succes repurtat cu piesa "I'm Going Home". 

 Alvin Lee s-a despartit definitiv de trupa Ten Years After in 2003 dar a continuat sa compuna sa apara live si sa colaboreze cu numerosi muzicieni ai timpului, reusind prin tehnica sa de intrepretare la chitara, una ultra rapida, sa influenteze numerosi chitaristi cum ar fi Joe Satriani, Slash sau Joe Bonamassa.

 "Am pierdut un minunat si iubitor tata si sot. Lumea a pierdut un muzician incredibil si un mare talent", a declarat sotia si fiica celebrului chitarist. In completarea declaratiei: am pierdut inca o Perla din bijuteria numita - MUZICA ROCK.

RIP Alvin