< Concert DEEP PURPLE la FEZEN Festival in Ungaria
17.12.2012

BULLET FOR MY VALENTINE, al doilea nume la Rock The City 2013


Concert Bullet For My Valentine la Rock The City 2013

  Bullet For My Valentine, una din cele mai bune trupe mondiale din zona metalcore, va ajunge in cea de-a doua zi a festivalului bucurestean Rock The City 2013, adica in 28 iulie.
  Bullet For My Valentine, aparuti in 1998 in oraselul Bridgend din Marea Britanie (Tara Galilor), sub numele initial de Jeff Killed Jack, au interpretat initial cover-uri heavy metal si interpretandu-le bine, formatia a reusit dupa cativa ani sa obtina un contract cu Sony, contract care, practic, a fost rampa de lansare a acestora sub numele actual de Bullet For My Valentine. In prezent, trupa este compusa din Matthew "Matt" Tuck (solist vocal, chitara ritmica), Michael "Padge" Paget (chitara, voce), Jason James (chitara bass, voce) si Michael "Moose" Thomas (tobe) si are peste trei milioane de albume vandute. Galezii au deja patru albume de studio la activ, primul, intitulat "The Poison", fiind lansat in octombrie 2005 si a adus trupei mai multe premii: Best Newcomer la Welsh Music Award, Best British Band oferit de celebra revista Metal Hammer, respectiv Best British Newcomer si Best Single (pentru Tears Don't Fall) oferite de prestigioasa revista Kerrang!. Al doilea album Bullet For My Valentine, intitulat "Scream Aim Fire", a fost lansat in ianuarie 2008, la doar cateva zile dupa lansarea single-ului omonim. Despre acest album, Matt sustine ca "are un tempo mult mai agresiv decat precedentul" si "este un album intens, dar totusi accesibil, care onoreaza radacinile noastre metal". Odata cu lansarea acestui material, turneele si recitalurile in cadrul celor mai mari festivaluri din lume au dus la vanzari de peste un milion de unitati in toata lumea. Al treilea album al trupei avea sa fie lansat in aprilie 2010, sub titlul "Fever". Materialul a fost intens promovat timp de un an de zile, aducand vanzari de peste 500.000 de exemplare la nivel mondial. Noiembrie 2012 aduce un nou single, intitulat "Temper Temper", nume ce va fi dat si viitorului album programat pentru lansare la inceputul lunii februarie 2013.
  Bullet For My Valentine este cea de-a doua trupa anuntata de organizatorii festivalului Rock The City, alaturi de Rammstein.
  Biletele la festivalul Rock The City 2013 se distribuie exclusiv prin reteaua Eventim si online pe eventim.ro.