< Rock Academy la Cluj Napoca
29.01.2013

BLACK SEA MUSIC NIGHTS in Club Doors


BLACK SEA MUSIC NIGHTS in Club Doors

 Club Doors din Constanta va gazdui un eveniment inedit, BLACK SEA MUSIC NIGHTS, adica 3 seri cu muzica rock romaneasca de calitate in cadrul unui minifestival indoor ce se va desfasura in zilele de 1, 2, 3 februarie 2013, minifestival ce va aduce 3 dintre cele mai interesante proiecte rock din Romania. Iata programul evenimentului:

 01 februarie - Pe scena din Doors vor urca cei de la Awake de la ora 21.30, iar în deschidere vor cânta constănţenii de la Punch Therapy. Trupa Awake/ Tribute Dream Theater este un proiect initiat de  chitaristul formaţiei Phoenix, Cristi Gram. Atunci când vorbeşti despre chitaristul Cristi Gram este imposibil să nu te ducă gândul către legenda rock-ului românesc, trupa Phoenix. Cu o cariera inceputa de la 15 ani, Cristi este cunoscut la ora actuala drept unul dintre cei mai buni chitarişti români. Muzicianul şi-a început cariera făcând parte din trupa Talisman, ulterior fiind "adoptat", în 2004, de legendarul grup Phoenix. Cu timpul, visul său de a cânta metal progresiv a devenit o adevărată provocare, acesta punând bazele unui nou proiect muzical în aria amintită. Cristi este fondatorul formaţiei tribut, intitulată Awake, dedicată în totalitate unei alte legende a muzicii metal, trupa Dream Theater. Din trupa mai fac parte: Sabina Abrudian - voce, Mihai Ardelean - clape, Răzvan "Lapi" Lupu - tobe, Vlady Săteanu - bass.

 02 februarie -  Incepand cu ora 21.30, vedeta serii va fi Krypton iar în deschiderea lor vor cânta constănţenii de la Hangover.
 Trupa Krypton se prezinta in fata publicului in componenta care a fost definita ca "formula de aur". Eugen Mihaescu, Sorin Voinea, Razvan "Lapi" Lupu, Gabriel "Gurita" Nicolau, impreuna cu Catalin Fotin vor sustine concertul care marcheaza reintoarcerea la sound-ul rock-ului clasic, o noua etapa in cariera trupei: revenirea la matca. Vechii admiratori ai trupei se vor bucura sa asculte piese bine stiute ca "Fetele cu ochii verzi", "Cheama-ma" sau "Am crezut in ochii tai". Publicul tanar are posibilitatea sa regaseasca sunetul rock-ului curat, abordat cu maturitatea unor muzicieni consacrati si cu creativitatea unor instrumentisti indragostiti de rock.

 03 februarie - Headliner-ul ultimei seri, trupa Platonic, va urca pe scena la ora 21.30. Nicu Patoi & Platonic Band ia fiinta in toamna anului 1995, la Galati, la initiativa lui Nicu Patoi. Unicitatea acestui proiect nu consta numai in sutele de piese cantate live, ci si in maniera expresiva, dinamica si bogata din punct de vedere muzical in care grupul isi abordeaza repertoriul. Platonic creeaza intersectii stilistice intre blues, rock, jazz si funk, pastrand esenta calitatii muzicale intr-un ansamblu unitar care dizolva granitele artificiale dintre genuri.
In componenta actuala a trupei se afla  Nicu Patoi la chitara, Razvan “Lapi” Lupu la baterie, Adrian Ciuplea la chitara bas si Berti Barbera in calitate de percutionist si vocalist. Concertul de duminica marcheaza si lansarea albumului Sweet Little 6STRING ce contine 12 piese instrumentale.

 Pretul biletelor pentru fiecare din cele trei seri de concert este de 25 de lei şi se pot procura de la sediul clubului.

Comunicat Club Doors