< Line-up complet Dream Day la Underground Metal Resistance Fest 3
07.03.2014

BESTFEST Festival 2014 a fost ANULAT!


Dupa anuntul mutarii B'ESTFEST-ului din Tunari La Palatul Mogosoaia, dupa anuntarea primului nume de pe afis, The Cat Empire, organizatorii festivalului au decis sa mai faca un anunt cu ... ANULAREA evenimentului!

 Dupa acest anunt te intrebi incotro ne indreptam cu evenimentele muzicale din Romania... probabil in "adancurile" anilor '90 cand trupele habar n-aveau de Romania, noi, fanii acestora, cautam rataciti cate un concert la care sa mergem si in rest faceam "sezatori" si ascultam povesti de la fericiitii participanti la marile festivaluri si evenimente rock din Europa. Ar mai fi de spus ceva inainte de a face loc mai jos comunicatului oficial despre anularea B'ESTFEST: Dragi asa zisi rock-eri si iubitori de muzica in general, daca veti "participa" in continuare la concertele din Romania doar pe Youtube si apoi asteptati pozele si cronicile concertelor pe Facebook pentru a va da cu parerea ca mari cunoscatori si critici ai fenomenului muzical, in mod sigur, peste putin timp, in Romania NU veti mai avea alta sansa decat sa luati parte din cand in cand la un karaoke de printr-un club sau in cel mai bun caz, la un mare festival al ... berii sau carnatilor!

 tavi

P.S. "Mai e putin, mai e un pic pana la marele nimic ..."
                                               IRIS - "Cei ce vor fi" 

 Comunicat oficial privind anularea B'ESTFEST Festival 2014
  Editia B’ESTFEST Summer Camp programata pentru vara acestui an nu va mai avea loc, principalele motive din spatele deciziei fiind legate de greutatile intampinate de organizatori in contractarea artistilor. Aceasta ar fi fost a opta editie a festivalului, ce urma sa aiba loc in perioada 31 iulie – 2 august, pe domeniul Palatului Mogosoaia de langa Bucuresti.
  Lipsa de sincronizare la nivel de routing cu mai multi artisti relevanti pentru piata din Romania, vizati pentru B’ESTFEST Summer Camp, a stat la baza deciziei de a anula editia din acest an a festivalului. “Intotdeauna line-up-ul unui festival este foarte greu de realizat din pricina numarului foarte mare de artisti al caror program trebuie sa se sincronizeze. Din pacate, pana in momentul de fata nu am reusit sa securizam headlinerii pe care ni i-am fi dorit pentru editia 2014, iar nerespectarea standardelor cu care B’ESTFEST si-a obisnuit fanii de-a lungul timpului nu a fost si nu este nici in momentul de fata o optiune. De aceea am ales, cu parere de rau, sa anulam editia 2014” a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic.

   B’ESTFEST Summer Camp s-a nascut in 2007 si a trecut prin mai multe schimbari de-a lungul timpului, reusind in cei sapte ani de existenta sa devina cel mai mare festival din Romania recunoscut si recomandat la nivel international. Publicatii precum The Times sau The Guardian l-au inclus in topul celor mai bune 20 de festivaluri europene, fiind nominalizat in repetate randuri la premiile industriei de profil: UK Festival Awards si European Festival Awards. Considerat un adevarat obiectiv turistic estival, B’ESTFEST a reusit sa aduca in Romania cateva zeci de mii de turisti straini de-a lungul anilor, devenind una dintre destinatiile preferate de asa numitii “festival goers” datorita programului si a facilitatilor oferite: muzica live pe mai multe scene, nenumarate extra-activitati, camping, iarba verde si preturi reduse.

  Anul acesta, B’ESTFEST Summer Camp urma sa se desfasoare pentru prima data pe domeniul Palatului Mogosoaia, in perioada 31 iulie, 1, 2 august. Concertul trupei The Cat Empire nu va fi anulat, acesta urmand a se desfasura la aceeasi data, insa intr-o alta locatie ce va fi confirmata in perioada urmatoare. Fanii festivalului care si-au achizitionat deja bilet pentru editia B’ESTFEST a acestui an, au la dispozitie doua optiuni: rascumpararea contravalorii acestuia sau preschimbarea lui intr-un alt bilet pentru oricare dintre celelalte evenimente Emagic confirmate pana in prezent, respectiv Peter Gabriel (8 mai, Romexpo), Tori Amos (19 iunie, Arenele Romane) si The Cat Empire (31 iulie). Pentru ambele optiuni este necesara contactarea echipei www.Myticket.ro.