< Paul Bostaph revine la SLAYER
31.05.2013

ATROCITY intra in lineup-ul Maximum Rock Festival 2013


ATROCITY la Maximum Rock Festival - 25 octombrie 2013 - Turbohalle Bucuresti

 A treia confirmare pentru Festivalul Maximum Rock din toamna acestui an de la Bucuresti vine de la trupa ATROCITY. Germanii vor concerta pentru prima data in Romania cu ocazia festivalului Maximum Rock, evenimentul avand loc in in prima zi a festivalului, 25 octombrie 2013 la Turbohalle.

 Una dintre cele mai iubite trupe de metal din Europa, cu o cariera de peste 28 de ani in spate (intemeiata in 1985), Atrocity reprezinta unul dintre acele grupuri "cult" care reuseste sa surprinda cu fiecare lansare. Nu exista gen "greu" cu care germanii sa nu fi experimentat. De la death tehnic, la black, industrial, simfonic si gotic, tot ce a fost mai abisal in metal a fost sondat fara remuscari de Atrocity. Fiecare dintre cele 8 albume ale trupei are o identitate aparte si marcheaza un moment in evolutia grupului, care are o poveste inedita. Membrii sai mai fac parte dintr-o formatie - si anume Leaves' Eyes, unde canta cu precadere metal simfonic alaturi de Liv Kristine, sotia vocalistului Alexander Krull. Acest experiment dovedeste virtuozitatea si flexibilitatea muzicienilor, capabili sa abordeze genuri diferite, fara a face simtita vreo discrepanta.
  Critica de specialitate a folosit mereu formatia Atrocity ca un exemplu pentru a le arata altor trupe cum trebuie sa procedeze ca sa nu se blazeze, lansand acelasi album, dar putin reinnoit: “Exista mereu critici care comenteaza in legatura cu uniformitatea stilistica a lansarilor formatiilor. Acestia ar trebui sa se foloseasca de exemplul didactic oferit de Atrocity - o trupa care scoate mereu ceva nou si original, nepermitand ca un album sa semene cu celalalt” spun, pe buna dreptate, cei de la MetalUnderground.com.

 Anul 2013 marcheaza lansarea discului "Okkult" al formatiei Atrocity, primit cu bratele deschise de intreaga comunitate metal. Materialul, este unul dintre cele mai apreciate ale anului, primind numai recenzii pozitive si va fi lansat oficial in cadrul festivalului Maximum Rock de la Bucuresti.

           Atrocity - discografie de studio:
1990 - Hallucinations
1992 - Todessehnsucht
1994 - Blut
1996 - Willenskraft
2000 - Gemini
2004 - Atlantis
2010 - After the Storm
2013 - Okkult

           Atrocity - lineup:
Alexander Krull - clape, voce
Thorsten Bauer - chitara
Sander van der Meer - chitara
J.B. Van der Wal - bas
Joris Nijenhuis - tobe 

 Biletele si abonamentele se pot achizitiona deja din reteaua Eventim sau online pe Rock4U/bilete.
IMPORTANT: Primele 100 de bilete / abonamente achizitionate participa la o extragere pentru 20 pass-uri meet & greet cu formatiile The 69 Eyes, My Dying Bride, Atrocity etc. Pentru aceasta cei interesai trebuie sa trimita un email la festival@maximumrock.ro (subiect: Meet and greet MRF) in care, pe langa numele complet, codul de bare al biletului si data achizitiei, trebuie sa numeasca si formatia la care doreste sa participe la meet & greet.

Organizatori: Promusic Events & Xlab Solutions
Eveniment recomandat de: Maximum Rock
Producator: Nelu Brindusan