< SODOM si THE EXPLOITED - 2 noi confirmari la ROCKSTADT EXTREME Fest 2014
18.01.2014

ARX ATRATA - "Oblivion"


arx atrata - oblivion

 La prima lectura, ARX ATRATA este doar un nume, mai greu de pronuntat, din underground-ul britanic dar la prima auditie a discului acestora de debut, "Oblivion", ramai in ... aer. Un aer rece, de iarna, plin de ... caldura ... zapezii! Daca n-ati inteles nimic din cele scrise mai sus, puneti mana si urechea si Ascultati acest album. Este pur si simplu sublim!

 Aparut la mijlocul lui decembrie 2013, "Oblivion" este un disc cu 5 piese de-alungul a 50 de minute, toate intr-o atmosfera "racoroasa", startul fiind dat de piesa "Winter". Stilul abordat de Arx Atrata, greu de "inghesuit" intre niste tipare, poate fi dus in zona metal-ului (black) atmosferic, cu multe elemente de progressive, impletit cu ceva doom si fragmente de post metal, oricum, greu de definit. Avem si o voce in aceste piese, vine din adancuri tenebroase si intervine atunci cand trebuie si cat trebuie. Piesa definitorie a albumului este "The Broken Man" si sintetizeaza cred, cele spuse despre "Oblivion".

 Inca n-am reusit sa aflu cine reprezinta Arx Atrata, persoana (persoanele) sta(u) inca bine ascunsa(e) undeva, in zona Nottingham din Marea Britanie dar reascultand de mai multe ori aceste piese un gand ma face sa cred ca cei care au lansat discul sunt foarte bine ancorati in muzica ... si nu de ieri de azi!

ARX ATRATA - "Oblivion" - Tracklist
1. Winter
2. The Hour
3. Through Dying Lands
4. The Broken Man
5. Forsaken

tavi