< Un nou DVD DIO
27.03.2013

ALTAR OF PLAGUES la DBE 5 Festival - Metal Evening


Altar Of Plagues la Dark Bombastic Evening 2013 - Metal Evening

 Confirmarea cu numarul 20 din lineup-ul Festivalului Dark Bombastic Evening 2013, eveniment ce va avea loc in perioada 15 - 17 august la Alba Iulia in spatiile Ryma din Cetate, vine din Irlanda si se numeste ALTAR OF PLAGUES (AOP). AOP va ajunge in Romania in data de 17 august, cand va concerta in seara dedicata metal-ului. Trupa vine pentru a doua oara in tara noastra, dupa un prim concert in 2011, in Bucuresti, la prima editie a serilor Kruna (organizator, acelasi DonisArt al DBE 5). In acel an a fost prima aparitie live AOP dupa aproape un an de zile, an in care reusise sa inregistreze si sa lanseze cel de-al doilea disc de studio intitulat "Mammal". Albumul a fost considerat unul din cele mai bune discuri lansate in 2011 (pe buna dreptate) din zona metal-ului ceea ce a facut ca irlandezii sa iasa bine de tot in fata, chiar daca se inchegasera doar in 2006. 

 AOP a reusit in cele 2 materiale de studio (al treilea fiind pe drum) sa faca niste "combinatii" muzicale deosebite, "impodobind" cvasicunoscutul black metal agresiv si rapid cu mult progressive atmospheric, amestecat cu ceva ambient si doom metal din care nu lipsesc "urmele" de post metal. Referitor la prestatiile live, membrii Altar Of Plagues "rup" scena, dand tot cei mai bun din ei (vezi video mai jos) si tinand cont ca nici nu apar foarte des pe scenele din Europa, AOP devine o noua formatie care nu trebuie ratata.

  Lineup-ul serii metal al DBE 5 se incheie cu aceasta ultima confirmare, nume ce se alatura trupelor deja anuntate, adica SOLEFALD, ESOTERIC, HERETOIR, TURNING GOLEM, IN VAIN, GLACIATION si MOURNING BELOVETH, 8 trupe care ele singure ar putea sustine un intreg festival.

    ALTAR OF PLAGUES - lineup:
Dave Condon - bass, voce
James Kelly - chitara, voce, synth
Johnny King - tobe

 Anunturile lineup-ului DBE 5 facute de DonisArt se opresc aici. Toti cei care vor ajunge la Alba Iulia in perioada 15 - 17 august 2013 vor avea parte de 20 de trupe din Europa, peste 100 de muzicieni si multe, multe ore de muzica din cea mai buna dar si cateva surprize ... .