< Urmareste noul videoclip REZIDENT EX, "Oglinda"
26.04.2013

MY DYING BRIDE confrma participarea la Maximum Rock Festival 2013


Concert My Dying Bride la Maximum Rock Festival 2013

 MY DYING BRIDE REVINE IN ROMANIA CU UN CONCERT LA FESTIVALUL MAXIMUM ROCK 2013

 Trupa britanica My Dying Bride confirma participarea la viitorul festival Maximum Rock, eveniment ce se va desfasura in toamna acestui an. Dupa primul nume anuntat, THE 69 EYES, al doilea nume din lineup-ul Maximum Rock, My Dying Bride, va urca pe scena din Turbohalle Club din Bucuresti in data de 26 octombrie 2013 in calitate de headliner.

 Despre trupa nu putem spune decat ca face parte din acele formatii al caror destin este acela de a schimba istoria rockului. Aparuta in 1990, va declansa in scurt timp o revolutie intunecata care va aduce la suprafata, cu virtuozitate si gratie, un gen de metal care va deveni favoritul celor cu inimi melancolice: Doom-ul. Alaturi de Anathema si Paradise Lost, My Dying Bride formeaza legendarul "Peaceville Three" adica "Sfanta Treime" responsabila cu emergenta "doom-metalului".
  Trupa a fost intemeiata in luna iunie a anului '90 de catre Andrew Craighan (chitara) si Rick Miah (tobe), dupa ce acestia au parasit formatia Abiosis. Celor doi li s-au alaturat Aaron Stainthorpe (voce) si Calvin Robertshaw (chitara). Sase luni mai tarziu, grupul lansa deja un demo, intitulat "Towards the Sinister". Dupa ce primul lor single, "God Is Alone" s-a vandut ca painea calda, muzicienii au intrat in vizorul celebrei case de discuri Peaceville Records, care i-a ajutat sa scoata pe piata un EP, "Symphonaire Infernus Et Spera Empyrium". De aici, cariera MDB a luat avant. Formatia isi imbogateste componenta cu un clapar/violonist, Martin Powell, si adauga si mai multe straturi instrumentale muzicii ei. Rand pe rand, My Dying Bride va lansa 11 albume, dintre care cele mai multe au fost numite capodopere ale genului "inventat" de trupa.
   In definitiv, cine nu cunoaste piesele "For My Fallen Angel", "For You" sau "A Kiss to Remember", adevarate imnuri tenebroase, coloane sonore pentru nostalgiile si tristetile oricarui metalist care se respecta? Experienta unei simple ascultari a lor acasa este coplesitoare, dar daca aceasta se intampla live, senzatiile vor fi cu atat mai intense. Promusic Events si XLab Solution, impreuna cu Maximum Rock Magazin, va ofera ocazia sa traiti aceasta experienta la Maximum Rock Festival 2013 in data de 26 octombrie 2013

  Componenta My Dying Bride:
Aaron Stainthorpe - voce
Andrew Craighan - chitara
Hamish Glencross - chitara
Lena Abé - bas
Shaun MacGowan - vioara, claviaturi
Dan Mullins - tobe

  Discografia de studio My Dying Bride:
As the Flower Withers (1992)
Turn Loose the Swans (1993)
The Angel and the Dark River (1995)
Like Gods of the Sun (1996)
34.788%...Complete (1998)
The Light at the End of the World (1999)
The Dreadful Hours (2001)
Songs of Darkness, Words of Light (2004)
A Line of Deathless Kings (2006)
For Lies I Sire (2009)
A Map of All Our Failures (2012)

  MAXIMUM ROCK FESTIVAL revine in 2013 cu o editie INDOOR ce se va desfasura in perioada 25 - 26 octombrie 2013, in Turbohalle din Bucuresti.
In cele doua zile de festival vor urca pe scena atat formatii straine, cat si formatii autohtone. Pe langa concerte, evenimentul va gazdui si alte activitati adiacente, dar si un mare targ de produse rock, unde cei prezenti isi vor putea achizitiona de la tricouri la reviste si alte accesorii rock. Pretul biletelor si al abonamentelor vor fi anuntate in scurt timp.
  Organizatori: Promusic Events & Xlab Solutions
  Eveniment recomandat de: Maximum Rock
  Producator: Nelu Brindusan