< Concert STING la Bucuresti - Romexpo - 31 iulie
20.02.2013

PARZIVAL, o noua trupa la DBE 5 Festival


Concert PARZIVAL la Dark Bombastic Evening 2013

 A patra trupa din ziua dedicata experimentalului (16 august) la DBE 5 si a unsprezecea din lineup-ul festivalului comunicat pana acum de organizatori, DonisArt, se numeste PARZIVAL. Baza grupului Parzival este formata din 3 membri rusi, carora li se adauga si un danez, toti impreuna avand "domiciliul" in Danemarca". Toate piesele formatiei sunt interpretate in limba germana sau latina, exceptie facand cuvintele pieselor albumului "Noblesse Oblige" care sunt in limba rusa. Despre muzica interpretata, aceasta este mai mult decat experimentala, alternand intre genul oratoriului Wagnerian si muzica (cantul) gregoriana proprie bisericii catolice, "amestecate" cu putin neo-folk, metal sau gothic, pe scurt, un ... neo - classical - industrial... .

 Parzival are la activ 9 discuri de studio, primul iesind pe piata in 1994. In perioada anilor 1992 - 1997, cand au inregistrat 2 discuri, trupa se numea STIFF MINERS dupa care a preluat numele poemului germanului Wolfram von Eschenbach, "Parzival".

 Grupul ruso/danez, Parzival, va urca pe scena DBE 5 alaturi de AND ALSO THE TREES, LOVE IS COLDER THAN DEATH si SIEBEN, adica celelalte trupe "experimentale" anuntate pana acum pentru data de 16 august 2013.

       PARZIVAL - lineup
Dimitrij Bablevskij - voce
Oleg Naumov - tobe, percutie
Tim Ellegaard - chitara, bass, clape
Michael Hedelain - tobe, clape

tavi