02/25/11

GARY MOORE si-a luat ramas bun de la familie si prieteni

Gary Moore

Miercuri, 23 februarie, inegalabilul chitarist GARY MOORE a fost inmormantat, aproape de casa unde a trait ultimii 15 ani, langa Brighton in East Sussex. Ceremonia funerara, spune Belfast Telegraph, a fost foarte simpla si intima, la ea participand familia  si cativa prieteni foarte apropiati. In urma lui raman doua fiice si doi fii, unul dintre ei, Jack Moore, calcand pe urmele tatalui sau la acelasi instrument.

Finalul ceremoniei a fost acoperit de acordurile piesei lui Louis Armstrong, "What A Wonderful World", piesa favorita a celui care din 6 februarie 2011 a intrat in marea trupa a carui componenta este urmatoarea: Phil Lynott (chitara), John Bonham (tobe), Freddie Mercury (voce), Phil Kennemore (bass).... .

02/06/11

Legendarul chitarist GARY MOORE a murit

gary_moore

Duminica dimineata (06 februarie 2011) celebrul chitarist rock, GARY MOORE, a fost gasit fara viata intr-o camera de hotel din Costa del Sol (Spania), loc unde se afla in vacanta. MOORE ar fi implinit in 04 aprilie varsta de 59 de ani. Anuntul a fost facut de Adam Parsons, manager-ul trupei THIN LIZZY.

Socotit unul din cei mai buni blues rocker-i din lume, GARY MOORE a inceput sa cante de la 16 ani in formatia irlandeza Skid Row (nu este vorba de trupa de glam) impreuna cu Phil Lynott, iar mai tarziu a facut partea de chitara la THIN LIZZY, adus fiind de prietenul sau Lynott in locul lui Eric Bell. Dupa despartirea de LIZZY, MOORE a pornit intr-o cariera solo plina de succes intre anii 1985 - 1997, in 2001 el revenind pe scenele muzicii rock mondiale cu albumul "Back The Blues". Pe langa cele 20 de albume compuse, GARY MOORE a avut si numeroase colaborari muzicale, o parte din ei fiind Bob Dylan, Greg Lake sau Peter Green.

Din pacate, viata a fost foarte scurta pentru un asa mare artist al rock-ului mondial care ar fi putut inca sa mai ofere multe alte albume.... Cei ce l-au putut vedea si asculta anul trecut la CIUC Summer Fest, in Romania, sunt convins ca au ramas pentru totdeauna in memorie cu acordurile si riff-urile fantastice generate de GARY MOORE si vestita sa chitara Gibson.

R.I.P. and We'll still got the blues for Gary Moore.

tavi boangiu