ROCK THE CITY Festival 2013

Bucuresti - Romexpo - 27 - 28 iulie 2013


Rock The City Festival 2013 - Romania - Bucuresti - Romexpo

 Festivalul rock bucurestean ROCK THE CITY continua si in 2013. Evenimentul se va desfasura in perioada 27 iulie - 28 iulie 2013 in Parcarea C din cadrul ROMEXPO. Capetele de afis ale festivalului din acest an sunt ENSLAVED din Norvegia in prima zi a evenimentului si trupa germana RAMMSTEIN in ziua a doua. Celelalte trupe participante care vor completa lineup-ul la Rock The City sunt sunt BULLET FOR MY VALENTINE (Anglia), TRIVIUM (S.U.A.), HEAVEN SHALL BURN (Germania), BOON (Austria) si trupele romanesti REZIDENT EX, GOODBYE TO GRAVITY, WHITE WALLS si PSYCHOGOD. Initial a fost anuntata si trupa din State, SPINESHANK, dar din pacate aceasta a trebuit sa-si anuleze turneul european ceea ce face ca implicit sa nu mai ajunga nici in Romania. Organizatorii promit 2 zile de muzica rock si metal live de cel mai inalt nivel

Rock The City 2013 - ziua 1

  Scena primei zile de festival va fi ocupata de trupele HEAVEN SHALL BURN, ENSLAVED, BOON, REZIDENT EX si GOODBYE TO GRAVITY.

  Trupa germana Heaven Shall Burn revine la Rock The City dupa la editia de anul trecut, o trupa foarte apreciata de publicul roman, astfel ca ca acestia vor fi si headlinerii zilei.

 Trupa romaneasca Goodbye to Gravity fiind o formatie cu experienta indelungata pe scenele din tara si din strainatate va deschide seria concertelor din 27 iulie.

 Seara va continua cu Boon o trupa austriaca de metal si hardrock punk, ce a fost prezenta si la editia din 2011 a festivalului.

  Rezident Ex, un supergrup format exclusiv din muzicieni de top din Romania, Germania, Franta si Australia si care deja nu mai are nevoie de prezentari il readuce pe scena pe KEMPES pentru a prezenta piese de pe primul album al trupei, "Alpha".

  Norvegienii de la Enslaved, trupa care la cererea iubitorilor de progressive black metal a devenit co-headliner al serii si astfel va putea oferi un recital mai lung, este una din trupele veterane ale black metal-ului norvegian fiind fondata in 1991. Primul album de studio, "Vikingligr Veldi" a fost lansat in 1994 iar ultimul, "RIITIIR", anul trecut, fiind albumul de studio cu nr 12 din discografia nordicilor. Enslaved este una din trupele black metal cele mai cautate pentru prestatiile sale live iar din aceste motiv nu trebuie ratata. 

Setlist posibil Enslaved si Heaven Shall Burn

Tricouri rock_Rock4U.ro

Rock The City 2013 - ziua 2

 Trupele care vor apare pe scena celei de-a doua zi a festivalului sunt: RAMMSTEIN (headliner pentru aceasta zi), BULLET FOR MY VALENTINE, TRIVIUM, WHITE WALLS si PSYCHOGOD.

 Rammstein ajunge pentru a doua oara in Romania (prima data la Sonisphere-ul din 2010) cu un concert din cadrul turneului european "Wir Halten Das Tempo Tour 2013". Conform numelui turneului, germanii promit ca vor tine si in 2013 ritmul care i-a facut cunoscuti iar cei care n-au reusit sa-i "prinda" in urma cu 3 ani n-au de ce sa mai stea pe ganduri pentru ca un concert Rammstein inseamna muzica, foc, muzica, explozii, spectacol adica un show de zile mari.

  Despre Bullet For My Valentine (BFMV) putem spune ca este trupa noului val al muzicii rock - metal, vine din Marea Britanie (Tara Galilor), debutul adevarat al acestora fiind in 2005, cand si-au lansat primul disc de studio "The Poison" la Sony Music. La ora actuala sunt pe cale de a lansa cel de-al patrulea album, intitulat "Temper Temper", disc ce va iesi pe piata la sfarsitul lunii februarie 2013 si care va prilejui noul turneu european din acest an al trupei.

 Trupa americana Trivium ajunge pentru prima data in Romania, se afla (cu ritmurile) in zona heavy metal spre trash, are la activ 5 albume de studio si urmeaza in acest an al saselea. Trivium va fi in in aceasta vara in turneul de promovare al acestui album, un concert al acestuia ajungand si la Rock The City Festival.

 White Walls, o trupa de progressive metal din Constanta, care si-a construit o reputatie excelenta pe piata de rock din Romania, in urma LP-ului de debut intitulat ”Mad Man Circus”, dar si a prestatiei live de exceptie.

 Romanii de la Psychogod vor deschide ziua a doua festivalului, o trupa cu un sound metal agresiv, dar in acelasi timp modern, ce imbina stiluri ca hardcore, death si black metal sau industrial.

Setlist posibil Rammstein si Bullet For My Valentine

Program si reguli de acces la Rock The City

 Programul pe ore la Festivalul Rock The City este urmatorul:

 Sambata - 27 iulie                                    Duminica - 28 iulie
15:00 – Deschiderea porților                      14:00 – Deschiderea porților
17:00 – 17:30 Goodbye To Gravity             15:40 – 16:30 Psychogod
17:45 – 18:30 Boon                                 16:50 – 17:40 White Walls
18:50 – 19:50 Rezident EX                        18:10 – 19:00 Trivium
20:10 – 21:10 Enslaved                            19:30 – 20:30 Bullet For My Valentine
21:30 – 22:45 Heaven Shall Burn                21:15 – 22:50 Rammstein

Reguli de acces la Rock The City

Accesul in spatiul festivalului: permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singura data. Biletul in baza caruia se va face accesul va trebui pastrat pe toata durata concertului, spectatorii fiind rugati sa aiba asupra lor si un act de identitate valid. Punctul de acces in zona de concert este situat la intrarea in complexul Romexpo dinspre Piaa Presei Libere. Datorita zgomotului foarte puternic produs in cadrul evenimentelor de acest tip, organizatorii nu recomanda prezenta la festival a copiilor sub 12 ani. Din acelasi motiv, prezenta copiilor sub 7 ani este strict interzisa. Organizatorii avertizeaza participantii ca spectacolele includ puternice efecte de lumina, care ar putea dauna copiilor sau persoanelor epileptice. In situatia in care parintele alege sa vina insotit de copil, accesul acestuia se va putea face doar pe baza unui bilet valid, fara gratuitate sau reducere la achizitionarea acestuia.

Obiecte interzise: sticle, bidoane de plastic, conserve, artificii, bannere sustinute de bete, spray-uri, parfumuri, umbrele, scaune, arme, lanturi, obiecte periculoase, bauturi sau mancare, bagaje sau geni voluminoase, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil), aparate de inregistrare audio-video.

Este strict interzisa vanzarea sau cumpararea invitatiilor si vanzarea sau cumpararea biletelor la suprapret. Organizatorii isi rezerva dreptul de a interzice intrarea la festival a persoanelor care vor fi depistate ca desfasoara astfel de activitati si de a confisca invitatiile, respectiv biletele, aflate in posesia acestora. De asemenea, organizatorii roaga publicul sa se adreseze echipei de securitate sau reprezentantilor organizatorilor in cazul in care sesizeaza nereguli. Se recomanda cu fermitate achizitionarea biletelor doar din punctele autorizate.