10/16/11

CELELALTE CUVINTE - 30 de ani

Celelalte Cuvinte_Turneu 30 de ani.

  Trupa oradeana Celelalte Cuvinte doreste sa-si sarbatoreasca cei 30 de ani de activitate printr-un turneu national ce va demara la ea acasa, in Oradea, pe 04 noiembrie si care se va desfasura pana pe 08 decembrie, finalul fiind la Bucuresti. Cei 4 + 1 membrii ai trupei vor dedica fanilor din 12 orase ale tarii un concert de 3 ore in care acestia vor putea asculta sau reasculta cele mai importante piese ale formatiei, piese ce au scos in evidenta valoarea "Cuvintelor" in peisajul rock-ului autohton.

  Programul turneului "CELELALTE CUVINTE - 30 de ani" il gasiti in pagina CONCERTE ROMANIA (click) iar despre bilete pot sa va spun ca au un pret de 25 de lei pe tot parcursul turneului (exceptie Bucuresti) si pot fi achizionate din locatiile concertelor iar pentru Timisoara, Brasov si Bucuresti le gasiti si pe eventim.ro

Despre CELELALTE CUVINTE

  Primul concert al celor de la "Cuvinte" a avut loc in Timisoara pe 13 decembrie 1981 cand au ridicat Casa Studentilor "in aer" printr-un show care a "incalzit" intreaga suflare studenteasca timisoreana din acea vreme. Cu acest concert, CELELALTE CUVINTE intra in randul adevaratelor trupe rock romanesti si se va mentine in topul acestora an de an prin muzica elaborata si prin concertele de calitate, concerte care au fost si raman niste evenimente rare in aria rock-ului live din Romania.

Formatii Rock 8

  Debutul discografic al oradenilor este de fapt o fata de disc a LP-ului "Formatii Rock nr. 8" aparut in 1984 (disc "impartit" destul de ... "ciudat" cu cei de la Evolutiv din Focsani) unde pot fi ascultate practic primele hit-uri ale acestora, adica piesele "Despre suferinţa de iarnă", "Iarbă prin păr", "Caractere" si "O să am". "Iarba prin par"  fost fredonata de aproape toti tinerii anilor '80 iar "Caractere" a fost mult "gustata" de fanii rock-ului progresiv aceasta piesa putand fi trecuta in randul operelor rock romanesti, totodata ea deschizand si un nou capitol din istoria rock-ului autohton.

CELELALTE CUVINTE - "Iarba prin par"

   Dupa "jumatatea" de album din 1984, CELELALTE CUVINTE lanseaza in 1987 primul disc integral avand acelasi nume cu al trupei, iar in 1990 apare albumul "II" in care gasim piese valoroase in care muzica elaborata si cuvintele se "intalnesc" la un inalt nivel. "Se lasa rau", albumul din 1992, vine cu ritmuri heavy metal, ritmuri care i-au cam surprins pe fanii "Cuvintelor" dar au reusit sa adune in jurul trupei si pe iubitorii acestui gen. Anii 1995 si 1997 mai vin cu 2 discuri de studio si anume "Armaghedon" si "Ispita", ultimul album fiind o imbinare interesanta dintre duritate si sensibilitate. Urmatorul disc, "NOS", apare destul de tarziu, in 2004, cand nimeni nu se mai astepta la noutati din partea oradenilor iar ultimul album "Stem", din 2008, ni releva pe acestia mai in forma ca niciodata.

  Ascultand discografia CELELALTE CUVINTE nu poti sa nu remarci diversitatea ritmurilor, diversitatea temelor muzicale si nu in ultimul rand varietatea subiectelor, subiecte inspirate din viata noastra de zi cu zi. Finalul acestui articol dedicat "Cuvintelor" nu poate fi decat parafrazarea titlului unei piese binecunoscute a acestora si anume, CELELALTE CUVINTE duce la bun sfarsit in decembrie 2011 cei 30 de ani de activitate iar din ianuarie 2012 va incepe urmatorii ani de activitate, speram si cat mai multi.

CELELALTE CUVINTE - "Un sfarsit e un inceput"

Celelalte Cuvinte.

Componenta CELELALTE CUVINTE:

Calin Pop - chitara, voce
Marcel Breazu - bass
Tiberiu Pop - clape
Leontin Iovan - tobe
Ovidiu Rosu - sunet

Discografie CELELALTE CUVINTE:

01.Formatii Rock 8 (1984)
02.Celelalte Cuvinte (1987)
03.Celelalte Cuvinte II (1990)
04.Se lasă rău (1992)
05.Armaghedon (1995)
06.Ispita (1997)
07.NOS (2004)
08.Stem (2008)

tavi boangiu