06/03/11

Concertul Opeth si Katatonia s-a amanat

Dupa ce anuntul celor 2 trupe de anulare a concertului din Bucuresti a ravasit multi fani din Romania, la mai bine de 24 de ore, organizatorul da si un comunicat oficial care poate fi citit mai jos:

Concertul pe care trupele Opeth si Katatonia urmau sa-l sustina duminica, 5 iunie, la Arenele Romane se amana din cauza situatiei economice dificile si a unor probleme logistice ce nu au putut fi rezolvate in timp util. Concertul va fi reprogramat in toamna la o data ce va fi comunicata in cursul saptamanii viitoare. Biletele achizitionate pana acum precum si toate promotiile pentru acest concert raman valabile pentru noua data.
In cazul in care cei care si-au cumparat bilete nu pot sau nu doresc sa participe la noul concert, acestia isi pot recupera contravaloarea biletelor de la punctele de vanzare de unde au fost achizitionate, in decursul a 6 saptamani incepand de astazi, 3 iunie.
Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate de amanarea acestui concert si va invitam sa urmariti siturile oficiale ale celor doua trupe precum si pagina noastra de facebook.

05/06/11

Reducere cu 25% la biletele concertului OPETH si KATATONIA

OPETH_KATATONIA_BUCURESTI_2011

Organizatorii concertului celor 2 trupe de "metal suedez", OPETH si KATATONIA, reduc preturile biletelor cu 25% in perioada 06 - 13 mai 2011. Preturile pentru aceasta saptamana de promotie sunt:

- 82 lei - in fata scenei
- 97 lei - in tribune
-412 lei - Rock 6-Pack (5 bilete + 1 gratis) + 6 beri gratis.

Biletele sunt disponibile online la Eventim.ro si in retelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, in librariile Humanitas si Carturesti.

05/02/11

Concert OPETH si KATATONIA in Romania

Concert OPETH si KATATONIA la Bucuresti in 2011

  "Invadarea" Romaniei de catre trupelor suedeze continua! Dupa concertul celor de la THERION din toamna lui 2010, concertul DARK TRANQUILLITY din mai 2011, iata ca vom avea parte de un nou concert in iunie 2011, practic 2 concerte pentru ca pe aceeasi scena vor evolua alte 2 mari formatii nordice, OPETH si KATATONIA. Cele 2 trupe, originare din Stockholm, al doilea leagan (dupa Goteborg) al muzicii metal suedeze, au aparut in 1990, atunci cand revolutia in muzica rock tocmai lua amploare si au reusit sa-si cladeasca o cariera care a atins apogeul in ultimii 5 ani, cariere despre care vom povesti mai jos.

OPETH

Opeth _2011

Muzica OPETH poate fi definita ca o muzica fara compromisuri, directa si dura in prima parte a existente trupei, duritatea fiind "inmuiata" in ultimii ani de influentele jazz-ului si blues-ului ajungand la ora actuala la acel metal progresiv gustat de toata lumea la fel cum fusese rock-ul progresiv odinioara. Discografia acestora se masoara in cele 9 albume de studio (in acest an urmeaza cel cu nr.10), 3 albume live si 3 DVD-uri. Ultimul disc live a aparut anul trecut, impreuna cu DVD-ul aferent si marcheaza cei 20 de ani de activitate incununati de concertul sustinut la Royal Albert Hall acompaniati fiind de renumita orchestra simfonica.

Doar ultimele 4 albume au avut ecou in topurile mondiale probabil si din cauza "ajustarii" ritmurilor aspre care ii caracterizasera pana atunci. Si pentru a fi mai "explicit" urmariti mai jos o piesa realmente definitorie pentru OPETH-ul actual, "Burden", o melodie de pe ultimul album de studio, "Watershed" (2008).

Despre componenta OPETH trebuie sa va spun ca a suferit numeroase modificari in cei mai bine de 20 de activitate, la ora actuala ramanand doar un singur membru fondator si anume vocalistul Mikael Åkerfeldt.

Componenta OPETH:

Mikael Åkerfeldt - Voce, chitara (1990-)
Martin Mendez - Bass (1997-)
Per Wiberg - clape (2005-)
Martin Axenrot - baterie (2006-)
Fredrik Åkesson - chitara (2007-)

KATATONIA

Katatonia la Bucuresti in 2011

KATATONIA apare pe scena bucuresteana ca invitat special al celor de la OPETH. Formata in 1991, trupa suedeza detine in "portofoliu" 8 albume de studio, 7 EP-uri, 2 albume live, 2 compilatii Best of si 3 DVD-uri. Albumul “The Great Cold Distance” lansat in anul 2006 este socotit cea mai buna lucrare a formatiei, fiind chiar o productie excelenta din toate punctele de vedere. Ritmurile actuale ale acestora sunt definite de metal-ul gothic si alternativ fiind considerati "pionierii" stilului doom si gothic din muzica metal actuala, alaturi de Anathema, My Dying Bride sau Paradise Lost. Ultimul album KATATONIA se numeste “Night Is The New Day” (2009), un disc bine primit chiar si in State, aceasta si datorita turneului intreprins in S.U.A. in 2006 cu “The Great Cold Distance”. Va invit sa urmariti mai jos o "mostra" KATATONIA de pe ultimul album, "The Longest Year", o piesa ampla, destul de "intunecata" dar ... caracteristica nordicilor.

In componenta formatiei KATATONIA sunt 5 membri din care au mai ramas 2 membri fondatori, Jonas Renkse si Anders "Blakkheim" Nyström. Iata care sunt si ceilalti muzicieni:

Componenta KATATONIA:

Jonas Renkse – voce (1991 -)
Anders "Blakkheim" Nyström – chitara (1991 -)
Daniel Liljekvist – tobe, percutie (1999 -)
Per "Sodomizer" Eriksson – chitara (2009 -)
Niklas "Nille" Sandin – bass (2009 -)

Revenind la cele 2 trupe, impreuna, mai trebuie amintit ca OPETH a cantat pentru prima oara in Romania in anul 2009 la festivalul Artmania, iar concertul KATATONIA de la Clubul Preoteasa din Bucuresti din anul 2007 a fost sold-out.

Pentru concertul din 05 iunie a.c. biletele au fost puse in vanzare online la Eventim.ro si in retelele magazinelor Germanos, Orange¸Vodafone, Domo, in librariile Humanitas si Carturesti si pot fi achizitionate la urmatoarele preturi, in functie de pozitia in sala si de perioada, astfel:
-    15 Aprilie – 30 aprilie: 110 lei in fata scenei si 130 lei in tribune
-    1 mai – 4 iunie: 130 lei in fata scenei si 150 lei in tribune
-    in ziua concertului: 150 lei in fata scenei si 170 lei in tribune

tavi boangiu

Trimite votul tau...
Rating: 5.0 din 5. 1 vot(uri).
Click pentru a vota.

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga comentariu

* - camp obligatoriu

*


*
*