10/07/11

Programul ROMANIAN ROCK MEETING

Romanian Rock Meeting

  Au mai ramas doua zile pana la data de 9 octombrie 2011, cand se va organiza la Bucuresti ROMANIAN ROCK MEETING, eveniment in cadrul caruia pozitia de headliner va fi ocupata de catre suedezii de la Pain Of Salvation. Evenimentul ce va avea loc la Arenele Romane - locatie acoperita - este organizat de Promusic Events si Revista Maximum Rock (Producator - Nelu Brindusan).
  Formatii participante la acest eveniment sunt Pain Of Salvation (Suedia), Von Hertzen Brothers (Finlanda), White Walls (Romania) si Goodbye To Gravity (Romania).

Program eveniment:

     Meet & Greet
- Pain Of Salvation: 19.10-19.40 (doar pentru persoanele castigatoare)
18.15 - Doors open
18.40 - 19.20: Goodbye To Gravity / 40 min
19.20 - 19.30: change over / 10 min
19.30 - 20.15: White Walls / 45 min
20.15 - 20.30: change over / 15 min
20.30 - 21.20: Von Hertzen Brothers / 50 min
21.20 - 21.50: change over / 30 min
21.50 - ........ : Pain Of Salvation
     Reguli de respectat in cadrul acestui eveniment:
 -Este interzis accesul cu aparate foto profesionale (cele care au obiectiv detasabil)
 -Este interzis accesul cu aparate video de filmat.
 -Este interzis accesul cu aparate de inregistat audio.
 -Este interzis accesul cu sticle, bidoane de plastic, cutii de bautura, conserve sau alte alimente, artificii, bannere sustinute de bete, spray-uri, scaune, arme, bauturi sau mancare, obiecte contondente, animale de companie, lanturi.
-In caz de ploaie va rugam sa folositi pelerine. Accesul cu umbrele in locatia evenimentului este interzisa.

   Asa cum am anuntat zilele trecute, Promusic Events si revista Maximum Rock au pregatit cela mai tari surprize pentru fanii muzicii ROCK, astfel ca cei care isi achizitioneaza BILETE IN AVANS la concertele: ROMANIAN ROCK MEETING, U.D.O., AMON AMARTH - AS I LAY DYING - SEPTICFLESH, ICED EARTH vor fi rasplatiti.
  Cei care si-au achizitionat bilete in avans la concertul Amon Amarth - As I Lay Dying - SepticFlesh din data de 19 noiembrie de la Arenele Romane, vor putea intra gratuit la Romanian Rock Meeting. Tot ce trebuie sa faca este sa prezinte la intrare biletul achizitionat pana la data de 05 octombrie.

08/15/11

Concert PAIN OF SALVATION la Bucuresti

  Una din trupele cele mai apreciate din aria rock-ului progresiv din ultimii ani, PAIN OF SALVATION, va ajunge în Bucureşti pe 9 octombrie, la Arenele Romane. Concertul va avea loc în cadrul minifestivalului ROMANIAN ROCK MEETING, eveniment organizat de Promusic Events şi de revista Maximum Rock.

Despre Pain Of Salvation

  PAIN OF SALVATION, trupa suedeza care a crescut incet dar sigur in ultimii 20 de ani, s-a identificat inca de la inceputurile ei cu Daniel Gildenlöw, fondatorul acesteia si sufletul formatiei. Despre Gildenlöw putem spune ca la numai cei 38 de ani a devenit un muzician desavarsit. Aparut in peisajul muzicii nordice inca de la 11 ani (!) cu propria trupa REALITY,  Daniel Gildenlöw participa la numeroase evenimente locale, astfel ca dupa 3 ani este declarat cel mai bun vocalist in concursul suedez anual "ROCK-SM", dedicat muzicii rock. In 1991 Gildenlöw se decide sa schimbe numele trupei REALITY in PAIN OF SALVATION si participa in continuare la concursurile si evenimentele muzicale din tara natala. 

Primul album de studio, "Entropia" vine in 1997, atunci cand au intrat in studiorile Roasting House Studio pentru al imprima. Discul a fost produs in Japonia, fiind bine primit de fanii metal-ului progresiv. In Europa, "Entropia" a fost lansat cu 2 ani mai tarziu cand trupa a reusit sa semneze un contract  cu label-ul InsideOut Music devenind astfel mult mai cunoscuta pe batranul continent.

Trecerea anilor nu a facut decat sa confirme marele talent de care dispune Daniel Gildenlöw, el ajungand sa devina un multiinstrumentist, sa compuna piesele formatiei sa scrie si cuvintele acestora, nemaivorbind de realizarea partilor vocale. Fiecare din cele 7 albume de studio realizate pana acum a reusit sa aduca ceva nou in aria progresivului, a adus un nou experiment muzical in care riff-urile de chitara sunt bine acompaniate de vocea puternica a liderului trupei, la ora actuala fiind destul de greu sa delimitezi "zona" in care PAIN OF SALVATION isi "desfasoara" ritmurile.

 Ultimul album al suedezilor se numeste "Road Salt One" si este datat 17 mai 2010. De pe acest disc puteti urmari mai jos piesa "Where It Hurts" (necenzurata), o piesa excelenta care este putin controversata de unii... "puritani".

Discografie Pain Of Salvation

Cele 7 discuri de studio le aveti mai jos, la care se mai adauga si cel cu nr. 8, intitulat "Road Salt Two", albumul care vine in continuarea proiectului demarat anul trecut. Pe langa realizarile audio mai trebuie amintite si cele 3 albume live, "12:5" (2004), "BE" (2005) si "Ending Themes" (2009).

Discografie PAIN OF SALVATION:

1997 Entropia
1998 One Hour by the Concrete Lake
2000 The Perfect Element, Part I
2002 Remedy Lane
2004 BE
2007 Scarsick
2010 Road Salt One
2011 Road Salt Two

Componenta Pain Of Salvation

pain-of-salvation

Componenta de baza a trupei suedeze este formata din primii 4 membrii de mai jos la care se alatura si Per Schelander la chitara bass in perioada turneelor sau inregistrarilor

Daniel Gildenlöw: voce, chitara
Johan Hallgren: chitara
Fredrik Hermansson: clape, sintetizator
Léo Margarit: tobe
Per Schelander: bass

Despre bilete

Biletele se pot achiziţiona din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi online pe eventim.ro) la următoarele preţuri:
78 de lei in perioada 4 august - 15 septembrie,
85 de lei în perioada 15 septembrie - 8 octombrie,
95 de lei pentru biletele achiziţionate în ziua concertului
(doar la intrarea în Arenele Romane).

tavi boangiu