05/02/11

Lake Of Tears - "Illwill" - cronica de album

lake of tears - illwill

Noul album "Illwill" al suedezilor de la LAKE OF TEARS a aparut! O cronica a acestui disc poate fi citita in pagina illwill-lake of tears si in plus, poate fi ascultat in intregime! Zvonurile s-au adeverit privind noul sound Lake Of Tears...

tavi boangiu

02/02/11

Un nou concert LAKE OF TEARS in Romania

Lake Of Tears_Bucuresti_2011

Dupa un prim concert sold out prin 2006 la Bucuresti si un altul la Samfest in 2008, Lake Of Tears (LOT) revine in Romania cu un show live la Arenele Romane din Bucuresti. Dupa o pauza de cativa ani suedezii reintra in "circuitul european" cu un nou turneu intitulat "Illwill Tour 2011", turneu ce vrea sa aduca in atentia fanilor viitorul album "Illwill" ce va apare la sfarsitul lunii aprilie.

LOT face parte din trupele pioniere al ghotic-ului si doom metal-ului, stiluri aparute la inceputul anilor '90, cand lumea intrase, dupa numeroasele revolutii, intr-o pasa destul de neagra. Membrii fondatori ai formatiei se numesc Daniel Brennare, Jonas Eriksson, Mihael Larrson si Johan Oudhuis dintre acestia, Brennare fiind de departe liderul grupului. Dupa cel de-al patrulea disc de studio "Forever Autumn" (1999), nordicii intra intr-o pauza de 3 ani din motive numai de ei stiute (albumul avusese un succes enorm!) si revin in 2003, participand la cateva festivaluri. Pana la refacerea LOT, Brennare reuseste sa mai editeze un album , aproape singur(!), in 2002, iar in 2004, in formatie aproape completa, Lake Of Tears iese pe piata cu "Black Brick Road", un album nu foarte aclamat de fani. In 2007 apare al saptelea disc de studio, "Moon and Mushrooms" care aduce cateva schimbari in sond-ul trupei in sensul aparitiei de ritmuri progresive in detrimentul ghotic-ului.

Daniel Brennare-LOT

Pentru 2011 se anunta schimbari serioase in ritmurile noului "Illwill", un disc care se vrea ceva nou ca ritm dar clasic ca tema a pieselor. Oricum, Brennare are inca o mare disponibilitate la creatie atat lirica cat si muzicala, el fiind de fapt sufletul grupului si unul dintre marii muzicieni ai rock-ului suedez contemporan (ceea ce nu-i usor tinand cont de "armata suedeza"!)  care trebuie ascultat si nu in ultimul rand, inteles.

LAKE OF TEARS Band:
Daniel Brennare - Voce, chitara
Mikael Larsson - Bass
Johan Oudhuis - Tobe
Fredrik Jordanius - Chitara

Despre bilete

Biletele la concertul LAKE OF TEARS sunt exclusiv in reteaua BILETOO.RO.
Preturile biletelor variaza in functie de perioada in care sunt achizitionate, dupa cum urmeaza:

27 ianuarie – 31 martie: 80 lei pret acces general
1 aprilie – 24 iunie: 100 lei pret acces general
25 iunie (ziua concertului): 120 lei pret acces general

Concert organizat de Project Events.

tavi boangiu