11/22/11

Reguli de acces la concertul ICED EARTH de la Bucuresti

Iced-Earth

  ICED EARTH va ajunge pentru prima oara in Romania, pentru a-si promova noul material discografic "Dystopia", intr-un concert prezentat de Medien Events si recomandat de revista Maximum Rock (producator eveniment - Nelu Brindusan) in data de 22 noiembrie la The Silver Church Club din Bucuresti.
 "Dystopia" marcheaza debutul in formatie al vocalistului Stu Block (Into Eternety).
Trupele care participa alaturi de headliner-i, implicit si la concertul de la Bucuresti, sunt White Wizzard si Fury UK.
  Accesul in locatie se va face incepand cu ora 19.00, iar la 19.30 va urca pe scena prima formatie: Fury UK .
  De retinut ca este interzis:
- accesul cu aparate foto profesionale (cele cu obiectiv detasabil)
- accesul cu aparate video de filmat.
- accesul cu aparate de inregistat audio.
- accesul cu orice fel de sticle, recipiente si mancare.
  Astazi este ultima zi in care se mai pot achizitiona bilete la pretul de 85 lei, maine acestea pot fi achizitionate la pretul de 90 de lei DOAR de la intrarea in Club.

08/10/11

Concert integral ICED EARTH la WACKEN

ICED EARTH a sustinut pe data de 06 august la WACKEN Open Air Festival ultimul concert cu solistul Matt Barlow, astfel ca acest concert incheie un nou capitol in istoria trupei americane.  Va reamintesc ca ICED EARTH va ajunge in Romania cu noul vocalist Stu Block, acesta putind fi auzit si pe viitorul album "Dystopia". Pana la concertul din Bucuresti, iata setlistul de la WACKEN iar mai jos puteti urmari integral aceste piese. Vizionare placuta!

ICED EARTH - Setlist:

01. 1776 (Intro)
02. Burning Times
03. Declaration Day
04. Vengeance Is Mine
05. Violate
06. Last December
07. I Died For You
08. Jack
09. The Hunter
10. Prophecy
11. Birth Of The Wicked
12. The Coming Curse
13. Iced Earth

07/29/11

Un nou album ICED EARTH

Dupa 3 ani de la ultimul disc de studio, "The Crucible Of Man", veteranii metal-ului american, ICED EARTH, vor lansa un nou album pe 17 octombrie intitulat "Dystopia". Cele 12 piese ale albumului vor fi interpretate vocal de noul solist, Stu Block (Into Eternity) care l-a inlocuit pe Matt Barlow, plecat la inceputul acestui an. Va reamintesc ca ICED EARTH ajunge in aceasta toamna si in Romania prin neobositul producator, Nelu Brandusan. Pana la concertul din Bucuresti (amanunte despre concert mai jos), iata si piesele noului disc ICED EARTH:

Iced Earth - Dystopia

“Dystopia” - Tracklist:

01.Dystopia
02.Anthem
03.Days of Rage
04.Soylent Green
05.V
06.Boiling Point
07.Anguish of Youth
08.Iron Will
09.Dark City
10.End of Innocence
11.Equilibrium
12.Tragedy and Triumph

07/14/11

Primul concert ICED EARTH la Bucuresti

Concert ICED EARTH in Romania

Veteranii metal-ului american, ICED EARTH, vor ajunge pentru prima data in Romania intr-un concert prezentat de Medien Holding Events si recomandat de revista Maximum Rock (producator eveniment - Nelu Brindusan). Evenimentul face parte din turneul european care va avea loc in toamna acestui an si se va desfasura la The Silver Church Club din Bucuresti in data de 22 noiembrie 2011.

Despre ICED EARTH

  Trupa americana a fost infiinfata in 1985, in Tampa - Florida, fondatorul acesteia fiind chitaristul si compozitorul Jon Schaffer. Stilul formatiei a pornit din "zona" thrash metal, power metal, progressive metal si speed metal. Debutul lui Schaffer la chitara a fost la varsta de 14 ani iar in anul 1985 a format trupa Purgatory in statul Indiana, insa, dupa ce s-a mutat in Florida si a aflat de existenta unei alte trupe cu acelasi nume, a redenumit formatia ICED EARTH.
Numele trupei este dat in amintirea unui vechi prieten care a murit intr-un accident de motocicleta, pentru care a compus si piesa "Watching Over Me", care face parte din albumul “Something Wicked This Way Comes” (1998).

jon schaffer.

  Dupa numai un demo (“Enter the Realm”), ICED EARTH reuseste sa semneze cu prestigioasa casa de discuri Century Media cu care si lanseaza la scurt timp, in 1991, primul album discografic intitulat “Iced Earth”.
  Trupa se evidentiaza foarte repede pe scena metal americana si europeana prin sound-ul original si compozitiile pieselor.
  Printre albumele favorile ale lui Jon se numara “The Number of the Beast” semnat Iron Maiden, fapt pentru care include doua cover-uri pe albumul “Tribute to the Gods”, un tribut adus mai multor formatii metal ce au influentat ICED EARTH de-a lungul timpului: Iron Maiden, Kiss, Judas Priest, Metallica, Blue Öyster Cult, Alice Cooper, Black Sabbath si AC/DC.

  In 1999 Jon Schaffer reuseste o colaborare cu Hansi Kürsch, vocalistul formatiei Blind Guardian, pentru un super proiect de studio intitulat “Demons & Wizards”, iar in 2008 este nominalizat la categoria "Riff Lord" in cadrul Metal Hammer Golden Gods Awards 2008.
  La inceputul lunii martie a acestui an, solistul vocal Matt Barlow si-a anunta retragerea, locul acestuia fiind luat de catre Stu Block, excelenta voce a trupei canadiene Into Eternity. Avandul pe Stu in echipa, ICED EARTH va incepe cu siguranta un nou capitol din cariera lor, ceea ce nu poate fi decat bine venit pentru fanii muzicii metal.
Chiar daca prin ICED EARTH au trecut numerosi muzicieni si solisti vocali, trupa a crescut in valoare, rezultatul final fiind o formatie cu un sound puternic, original si cu un puternic impact vizual in aparitiile live.

Componenta ICED EARTH 2011:

ICED EARTH_2011_rock4u.net

JON SCHAFFER - chitara ritmica, backing vocals
STU BLOCK - voce
TROY SEELE - chitara, backing vocals
FREDDIE VIDALES - bas, backing vocals
BRENT SMEDLEY - tobe

Bilete la concertul ICED EARTH:

Numarul biletelor este limitat la 600 de bucati. Acestea se pot achizitiona din reteaua Eventim (Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Humanitas si online pe eventim.ro) la urmatoarele preturi:
     75 lei pentru primele 150 bucati
     85 lei pentru urmatoarele bilete, pana la 21 noiembrie 2011
   90 lei pentru biletele achizitionate in ziua concertului, 22 noiembrie 2011. Acestea se achizitioneaza DOAR la intrarea in locatia evenimentului, in limita biletelor disponibile.
     Bilete VIP se pot cumpara direct de pe pagina web a formatiei (www.icedearth.com).

(sursa: Maximum Rock)

tavi boangiu