05/05/11

DARK TRANQUILLITY din nou in Romania

Concert Dark Tranquillity la Bucuresti

La mai putin de un an distanta de concertul dat in cadrul festivalului Artmania din Sibiu, DARK TRANQUILLITY revine , de data aceasta la Bucuresti, cu un nou concert. Concertul face parte din turneul european al acestora dedicat lansarii ultimului album, din 2010, "We Are The Void". Show-ul va avea loc la Silver Church Club in data de 19 mai 2011 incepand cu ora 20.00.

DARK TRANQUILLITY (D.T.) face parte din generatia de aur a metal-ului suedez, alaturi de IN FLAMES, TIAMAT sau SOILWORK, avand in cei aproape 20 de ani de activitate 9 albume de studio, 3 de compilatii, 5 E.P.-uri si 2 albume video. Originari din Goteborg (Gothenburg), cei 6 membri D.T. (initial au fost 5) sunt considerati "pionierii metalului de Gothenburg" ei reusind in anii '90 sa faca trecerea sau sa imbine noul heavy metal britanic cu death metal-ul ce tocmai isi facea aparitia. Ascultand fragmente din discografia acestora pot sa va spun ca reusita a fost deplina. Odata cu trecerea anilor sunetul D.T. s-a rafinat iar prin cooptarea claparului Martin Brändström, in 1998, aceasta trupa a devenit fanionul death metal-ului melodic.

Dark Tranquillity

Componenta DARK TRANQUILLITY:

Mikael Stanne - voce
Niklas Sundin - chitara
Martin Henriksson - chitara
Anders Jivarp - tobe
Daniel Antonsson - bass
Martin Brändström - clape

Si acum, cate ceva despre discografia DARK TRANQUILLITY: Primul album, "Skydancer”, a fost produs in 1993 cu vocea actualului solist IN FLAMES, Anders Friden, chitari acustice si voci feminine interpretate de colegele lor de scoala. “The Gallery” este considerat un album clasic al metal-ului de Gothenburg prezent in topul revistei Decibel din aprilie 2010. "The Mind's I", al treilea disc, a aparut in 1997 iar "Projector”, cel de-al patrulea album, a primit o nominalizare la Premiile Grammy din Suedia si a marcat o schimbare de abordare a muzicii: 1998 a fost anul din care Dark Tranquillity a inceput sa adauge stilului dur o interpretare vocala mai nuantata, accente de pian si viori. In 2000 apare "Haven" iar odata cu aparitia “Damage Done” din 2002 revine la clasicismul genului. “Character” (2002) si “Fiction” (2007) sunt ultimele albume inregistrate cu Michael Nicklasson la bass inainte a fi inlocuit de Daniel Antonsson. In 2010, dupa o pauza de 3 ani, Dark Tranquillity a lansat albumul “We are the Void”, un album in care melodicul reapare cu brio. De pe acest disc va invit sa ascultati mai jos ultima melodie a acestuia, "Iridium", o piesa realmente epica!

DARK TRANQUILLITY - "Iridium"

Pentru impatimitii muzicii metal cat si pentru mai tinerii fani ai acestui gen le recomand acest concert organizat de ARTmania.

Despre bilete: Biletele, in valoare de 60 de lei in luna martie, sunt disponibile exclusiv pe shop.artmania.ro urmand ca din aprilie sa fie distribuite si in retelele eventim si myticket prin magazinele Germanos si Diverta la pretul de 75 de lei in luna aprilie si 90 de lei in luna mai. Oferta este valabila in limita a 200 de bilete pentru primul presale si 300 urmatorul.

tavi boangiu

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga comentariu

* - camp obligatoriu

*


*
*