Iron Maiden - "The Final Frontier"

Steve Harris

Asteptarea de 4 ani (cea mai lunga dintre 2 albume) de la "A Matter of Life and Death" si pana la "The Final Frontier" a meritat. Acest al cincisprezecelea album Made in Maiden are tot ce vrei, de la intro-uri grandioase gen "Satellite 15... The Final Frontier" si pana la jazz - fusion-ul din "Isle of Avalon", de la rock-ul progresiv, clasic pentru Iron Maiden si pana la balada heavy metal va satisface si cei mai carcotasi "critici" ai trupei britanice.

Dave Murray

Luat in ansamblu, sound-ul acestui disc pare foarte simplu pentru cei care au mai ascultat Iron Maiden, deoarece face treceri prin aproape toata creatia de 30 de ani a trupei dar, aparentele inseala pentru ca daca "iei la bani marunti" fiecare piesa ajungi, spre finalul albumului, sa "ratacesti"... in timp si... acorduri mai ample ca niciodata.

Janick Gers

Cred ca, parafrazand un titlu de film, "The Final Frontier" se putea numi si "Back To The Future" pentru ca, lansarea in timp, practic o teleportare, se face de la prima melodie, "Satellite 15... The Final Frontier", iar dupa o trecere prin "El Dorado", care este o continuare interesanta a primei piese, "Mother Of Mercy"  si balada "Coming Home" ne lasa sa "ne mai tragem sufletul".

Adrian Smith

Continuarea nu putea fi decat ceva ritmat, adica "The Alchemist", unde recunoastem Maiden-ul anilor '80, dar nu poti reflecta prea mult la anii tineretii
pentru ca "Bruce & Co" ne "debarca" pe "Isle Of Avalon" unde, practic, ramai "nauvragiat" ascultand aceasta piesa. "Isle Of Avalon" este un loc feeric de unde n-ai vrea sa mai pleci niciodata, macar pentru fantasticul ritm de jazz-rock peste care dai, atunci cand "colinzi" Avalon-ul.

Nicko McBrain

Si pentru ca tot cei frumos, trece repede, "Starblind" ne aduce cu picioarele pe pamant, la ritmurile actuale, dar numai pana gasim un "The Talisman". Talisman-ul Maiden-ilor are o surpriza pentru noi si anume un intro acustic cat si un final pe masura ce face din aceasta piesa un adevarat talisman de care nu te poti desparti niciodata.
"The Man Who Would Be King" este o piesa complexa, la fel ca si dorintele de acest gen, unde fiecare membru al trupei face ce stie mai bine iar finalul este cu adevarat ramarcabil si prin trecerea care o face catre un ipotetic "When the Wild Wind Blows". Aceasta ultima melodie din "The Final Frontier" este finalul calatoriei, nu este prea optimista, dar e un punct de vedere de unde poate pleca ... cel de-al saisprezecelea album Iron Maiden.

Bruce Dickinson

Concluzii: remarcabil acest "Final Frontier", atat prin diversitatea ritmurilor dar si mai mult prin "lucrarea de arta" facuta din interpretarea fiecarui sunet si a fiecarui acord din fiecare piesa, si ajung la inceputul comentariului... asteptarea a meritat.

Mai jos aveti membrii ECHIPEI IRON MAIDEN cat si piesele din "THE FINAL FRONTIER":

British Flag

Bruce Dickinson - voce
Dave Murray     - chitara
Adrian Smith     - chitara
Janick Gers       - chitara
Steve Harris     - bass, clape
Nicko McBrain   - tobe, percutie

Iron Maiden The Final Frontier

Track List:

1.Satellite 15... The Final Frontier 8:40
2.El Dorado 6:49
3.Mother of Mercy 5:20
4.Coming Home 5:52
5.The Alchemist 4:29
6.Isle of Avalon 9:06
7.Starblind 7:48
8.The Talisman 9:03
9.The Man Who Would Be King 8:28
10.When the Wild Wind Blows 10:59

tavi boangiu
13.08.2010

Trimite votul tau...
Rating: 5.0 din 5. 1 vot(uri).
Click pentru a vota.

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga comentariu

* - camp obligatoriu

*


*
*