Disturbed - "Asylum"

disturbed band

Dupa o pauza de 2 ani de la precedentul album "Indestructible", americanii de la Disturbed reusesc o noua "lovitura" in Bilboard Top 200 cu un  loc 1 dupa prima saptamana de la lansarea noului album "Asylum". Este a patra oara consecutiv cand cei patru rocker-i reusesc o asemenea clasare!
Si daca va mai spun ca doar 2 trupe au mai ajuns la o asemenea performanta adica Metallica si Dave Matthews Band atunci sunt convins ca v-am trezit interesul pentru Disturbed.
"Asylum" poate fi considerat "examenul de licenta" pentru Disturbed, atat prin sound cat si prin cuvinte. Piesele nu mai sunt "foarte nervoase" dar in schimb sunt atent lucrate mai ales pe partea vocala, David Draiman, vocea trupei (nr. 42 in "Top 100 Metal Vocalists"), avand un aport deosebit la acest succes discografic.
Albumul incepe cu un intro, "Remnants", orchestral, care se continua cu "Asylum", piesa titulara a albumului, o melodie care, practic, defineste acest album. Cuvintele sunt perfect accentuate de muzica iar inflexiunile vocale ale lui David iti dau senzatia ca te afli chiar intr-un... azil.

Pana la "Another Way To Die", o piesa extraordinara, suntem trecuti prin "The Infection" cu riff-uri excelente si "Warrior", 2 melodii care sunt in ritmul albumului.

"Another Way To Die" o consider varful albumului, o piesa cu un ritm chiar progresiv, o piesa care si prin cuvintele sugestive ne pune pe ganduri la viitorul nu prea fericit pe care si-l face omenirea.

Pana la sfarsitul albumului gasim piese ca "Never Again", "Crucified", "Sacrifice" sau "Innocence" care aduc in prim plan atat trecutul (Holocaustul) cat si problemele actuale cum ar fi CORUPTIA. Ultima melodie este un cover al celor de la U2, "I Still Haven't Found What I'm Looking For", o melodie care sincer sa fiu nu-i vad rostul in acest album dar interpretarea ei este excelenta.

In incheiere se poate spune ca "Disturbed" au reusit in acest an sa "perturbeze" in mod fericit rock-ul mondial.

Disturbed

Disturbed Band:

David Draiman - voce
Dan Donegan   – chitara, clape
John Moyer    – bass
Mike Wengren  – tobe, percutie

Disturbed_Asylum

Asylum Track Listing

 1.Remnants                     2:43
 2.Asylum                         4:36
 3.The Infection                4:08
 4.Warrior                        3:24
 5.Another Way to Die       4:13
 6.Never Again                 3:33
 7.The Animal                   4:13
 8.Crucified                      4:36
 9.Serpentine                   4:09
10.My Child                     3:17
11.Sacrifice                     4:00
12.Innocence                  4:31
13.ISHFWILF (U2 cover)    5:26
                            Total 52:52

tavi boangiu
14.09.2010

Trimite votul tau...
Rating: 4.0 din 5. 1 vot(uri).
Click pentru a vota.

Comentarii

alex, 17-10-10 15:21:
super album

Adauga comentariu

* - camp obligatoriu

*


*
*