05/03/11

LAKE OF TEARS - "Illwill"

 E destul de greu sa faci o cronica a unui album LAKE OF TEARS (LOT) prin prisma faptului ca tot ce au creeat suedezii pina acum a fost foarte complex iar o cronica la "Illwill" este cu atat mai greu. 4 ani, cati au trecut de la ultimul "Moons and Mushrooms", inseamna mult in viata unei trupe de talia LOT, ghoticul, intre timp a cam apus, doom-ul nu mai este cea fost si atunci... apare acest "Illwill" care face un melanj al genurilor metal trecute si chiar viitoare(!). Dar sa vedem ce avem de ascultat:

Lake Of Tears 2009

1. “Floating In Darkness”, o piesa care nu seamana cu nimic din ce stiam ca inseamna LAKE OF TEARS. Cu accentele ei chiar trash, piesa se vrea, probabil, o atentionare a ascultatorului vs. surprizele ce le va avea cu acest nou album.
2. "Illwill", piesa titulara a albumului, aduce cu vechiul sound LOT dar ceva mai alert, ritmul este obsedant de repetitiv cu accente vocale chiar "suparate", combinate cu riff-uri extrem de bine punctate. Este o melodie scurta dar de mare efect care poate fi catalogata ca un "rezumat" al intregului disc.
3. "The Hating" este interpretata atat vocal cat si instrumental cu multa ... "ura", cuvintele fiind caracteristice in acest sens.
4. In "U.N.S.A.N.E." recunoastem ceea ce a facut celebra trupa si anume vocea lui Daniel Brennare, o piesa excelenta in care chitarile isi fac si ele datoria cu prisosinta prin solo-urile scurte dar foarte sanatoase.
5. Si daca ziceam de piesa anterioara ca este excelenta, de “House Of The Setting Sun” voi spune ca este ... fantastica! O consider varful acestui album, poate din cauza accentului ei progresiv (genul meu favorit), poate si din cauza accentelor psihedelice ... sunt multe combinatii aici care fac din aceasta melodie ... o "lucrare de doctorat". Ascultati-o mai jos!

LAKE OF TEARS - “House Of The Setting Sun”

6. "Behind The Green Door" dupa "House Of..." nu pot s-o consider decat o piesa de umplutura, deh nu poti fi geniu in fiecare zi.
7. In "Parasites", Brennare isi spune parerea (care incepe cu f...k) despre parazitii care ii gasim peste tot in jurul nostru acompaniat fiind de riff-uri foarte energice.
8. "Out Of Control" poate fi o continuare a piesei precedente, la fel de scurta (2:55) dar eficienta in sunetele si acordurile de hard rock (!) pe care ni le ofera, putand fi catalogata ca o noua surpriza a albumului.
9. "Taste Of Hell" cred ca a fost compusa pentru a pune in valoare vocea lui Brennare pentru ca ascultand-o, ajungi chiar sa simti "gustul iadului" care, (surpriza !) are un gust placut ... urechilor, asa ca hai s-o degustam (piesa) impreuna ... mai jos.

LAKE OF TEARS - "Taste Of Hell"

Daniel Brennare-voce, chitara

10. Ultima piesa se numeste "Midnight Madness" si ne readuce ritmurile din debutul albumului poate chiar mai rapide. Este o melodie foarte bine realizata atat instrumental, cat si vocal, practic ea defineste noua linie LOT.
11 - 13.  Discul mai contine si 3 piese vechi, bonus, in varianta live ("As Daylight Yields", "Demon You", "Crazyman") care intregesc "Illwill".
  Concluzia ar fi ca imbinand putin rock, cu putin metal, cu putin progresiv, cu putin doom si adaugand vocea lui Brennare, toate amestecate intr-un pic de comercial obtinem un ILLWILL din LAKE OF TEARS (nici o legatura cu un Monstru din Loch Ness!).

Lake Of Tears - Illwill - 2011
AFM Records

"ILLWILL" - tracklist:

01. Floating In Darkness
02. Illwill
03. The Hating
04. U.N.S.A.N.E.
05. House Of The Setting Sun
06. Behind The Green Door
07. Parasites
08. Out Of Control
09. Taste Of Hell
10. Midnight Madness
11. As Daylight Yields [live]
12. Demon You / Lily Anne [live]
13. Crazyman [live]

LAKE OF TEARS Band:
Daniel Brennare - Voce, chitara
Mikael Larsson - Bass
Johan Oudhuis - Tobe
Fredrik Jordanius - Chitara

Colaboratori:
Freddy Zielinski - Bass
Mathias Lodmalm - Voce
Johan Örnborg - chitara

tavi boangiu

Trimite votul tau...
Rating: 5.0 din 5. 3 vot(uri).
Click pentru a vota.

Comentarii:

mirela, 08-05-11 17:37:
super fain
Trimite votul tau...
Rating: 5.0 din 5. 1 vot(uri).
Click pentru a vota.

Adauga comentariu

* - camp obligatoriu

*


*
*