Avenged Sevenfold - "Nightmare"

Avenged Sevenfold

Cand a aparut (18 mai 2010) single-ul cu acelasi nume, "Nightmare"
n-am fost prea entuziasmat, mi s-a parut in ritmul actual a noii generatii de rock-eri americani, adica mediocru, dar... aparentele m-au inselat pana in 27 iulie, cand a aparut ALBUMUL Nightmare.
Ascultand cele 11 piese constati ca tinerii A7X (prescurtarea  Avenged Sevenfold) s-au maturizat brusc si intrebarea este cum au reusit?
Explicatiile ar fi mai multe: baietii au ajuns la 11 ani de muzica, aproape in aceeasi componenta, ani in care "tangentele" cu legendele rock-ului mondial gen Dream Theater, Metallica sau Iron Maiden s-au facut simtite in creatia acestora dar cel mai mult i-a schimbat decesul bateristului si "sufletul" formatiei, James Sullivan alias "The Rev". Disparitia lui The Rev a avut loc in 28 decembrie 2009 cand A7X tocmai erau spre sfarsitul inregistrarilor acestui album. Bineinteles ca socul a fost puternic, astfel ca acestia s-au oprit din inregistrari, acestea fiind reluate in primavara, fiind sprijiniti din toate punctele de vedere de Mike Portnoy, binecunoscutul baterist Dream Theater. Acesta i-a ajutat sa incheie inregistrarile iar acum ii sustine in turneul de promovare pe perioada cat Dream Theater este in pauza.

James Sullivan - The Rev

Moartea lui Rev i-a facut pe cei de la A7X sa schimbe cuvintele pieselor iar linia melodica a devenit mai ampla si cu multe accente progresive, elemente care vor face din Nightmare unul din cele mai bune albume din acest an. In prima saptamana de la lansare se vandusera in jur de 160.000 de exemplare, un record pentru acest an vs. noi aparitii discografice.
Revenind la piesele albumului constati ca au fost facute cu mult suflet deoarece nu gasesti clasicele piese "de umplutura" iar sound-ul se potriveste perfect cu partea lirica. Unii (invidiosi probabil) au spus ca "Nightmare" face apologia mortii, dar moartea face si ea parte din viata... astfel ca piese ca "Buried Alive", "Welcome To The Family" sau "So Far Away", unde chitara acustica este pur si simplu sclipitoare, cat si piesele "Fiction" si "Save Me" ("cantecele de lebada" ale lui Rev) sunt varful creatiei din acest album, prin contributia pianului si vocii regretatului The Rev.
In incheiere nu pot sa spun decat atat: "Nightmare" este excelent iar piesa "Buried Alive" o puteti urmari mai jos!

Avenged Sevenfold - Nightmare
Data realizarii: 27 iulie 2010

 Nightmare - Track Listing

01.Nightmare                     6:14
02.Welcome to the Family    4:07
03.Danger Line                   5:30
04.Buried Alive                   6:43
05.Natural Born Killer           5:17
06.So Far Away                 5:29
07.God Hates Us                5:19
08.Victim                          7:31
09.Tonight the World Dies    4:43
10.Fiction                         5:14
11.Save Me                     10:56
 
 Avenged Sevenfold - membri actuali
M. Shadows          – voce (1999–prezent)
Zacky Vengeance  – chitara ritmica (1999–prezent)
Synyster Gates     – chitara solo (2000–prezent)
Johnny Christ       – chitara bas (2002–prezent) 
 
 Avenged Sevenfold - colaboratori de studio
Mike Portnoy    – tobe (2010)
The Rev          – tobe, voce, pian (1999-2009)

tavi boangiu
01.08.2010

Trimite votul tau...
Rating: 5.0 din 5. 1 vot(uri).
Click pentru a vota.

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga comentariu

* - camp obligatoriu

*


*
*